A hűtlenség 10 jele - Vajon megcsal a párom?

Főoldal > A hűtlenség 10 jele

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A hűtlenség 10 jele


2020/12/17
Hitch Alex párkapcsolati trapeuta

„Hogyan állapíthatom meg, hogy a párom megcsal-e?” Ha ezt a kérdést ízlelgeted, akkor minden bizonnyal párod hűtlenségére gyanakszol, vagy legalább is úgy érzed, hogy valami nincs rendben a kapcsolatotokkal.
 

A hűtlenség 10 jele - Vajon megcsal a párom?

Habár minden hűtlenség egyéni ügy, vannak olyan közös tényezők, amelyek minden esetben megmutatkozhatnak egy töredező kapcsolatban. Mindenek előtt azonban tisztáznunk kell valamit: ha legbelül azt érzed, hogy párod megcsal téged, akkor meglehet, hogy igazad van, de nem szabad csak a megérzéseidre hallgatni, mielőtt nincs elegendő bizonyítékod a vád alátámasztására.

 Az alábbiakban a hűtlenség gyakori jellemző jeleiről olvashatsz. Fontos azonban észben tartani, hogy még ha párodra jellemzők is az itt leírtak, az nem még jelenti azt, hogy hűtlen veled. Azonban kétségtelen, hogy valami nincs rendben kettőtök között, és orvosolnotok kell problémáitokat, ha boldogan szeretnétek folytatni közös életeteket. Itt az ideje, hogy leülj vele beszélni...

 

1. A hűtlenség jelen lehet, ha a partnered jobban odafigyel a külsejére

Ha partnered elkezd jobban odafigyelni magára – például egészségesebb dolgokat eszik és rendszeresen mozog – akkor könnyen lehet, hogy megpróbál jobban tetszeni valakinek (ez a valaki lehetsz te, egy szerető, vagy lehet, hogy csak büszkébben szeretne a tükör elé állni).

 

Ha partnered egyébként nem igazán figyel oda az öltözködésére, de hirtelen elkezdi rendszeresen „kicsípni” magát, akkor szintén meglehet, hogy megpróbál lenyűgözni valakit – főleg, ha ezt nem a te társaságod miatt teszi, hanem például a munkahelyen, vagy a közösségi eseményeken.

 

2. A megcsalást jelezheti, ha titkolózva használja telefonját vagy számítógépét

A hűtlen partnerek a szokottnál gyakrabban kezdik el használni kommunikációs eszközeiket, és jobban is védik őket – mintha az életük múlna rajtuk. Ha partnered egyik eszközén korábban nem volt jelszó, de most már van, az kétségtelenül gyanúra adhat okot, ahogy az is, hogy rendszeresen törli böngészési előzményeit.

 

Ha partnered sosem hagyja őrizetlenül telefonját, és mindenhová magával viszi (főleg, ha korábban nem így viselkedett), akkor ez szintén probléma lehet. Hacsak nem egy meglepetést szervez neked, nem igazán lenne szabad bármit titkolnia előtted – és egy buli szervezése nem hónapokig tart.

 

3. Lehet, hogy félrelép, ha néha hosszabb időre elérhetetlenné válik

Ha partnered megcsal, akkor bizonyára lesznek olyan esetek, amikor nem veszi fel a telefont, és nem válaszol az üzeneteidre. Persze ezeket bárki magyarázhatja azzal, hogy épp megbeszélésen volt, vezetett, vagy nem volt lefedettsége – kérdés, hogy mindez mennyire őszinte.

 

4. Megváltoznak az intim együttléteitek

Akár gyakoribbakká, akár ritkábbakká válnak az intim együttlétek közted és partnered között, ezek mind a hűtlenség jelei lehetnek. A kevesebb szex azt jelentheti, hogy partnered mástól kapja meg ezt, míg a gyakoribb szex ennek elfedését szolgálhatja.

 

Szintén baljós jel lehet, ha az intim együttlétek során távolabbinak érzed partneredet érzelmileg. Meglehet továbbá, hogy ha új dolgokat próbál felfedezni veled, akkor ezzel csak másoknak gyakorol.

 

5. Partnered ellenségesen viselkedik veled

Aki hűtlen, az próbálja minden létező módszerrel megmagyarázni azt, amit csinál, és a saját elméjükben nekik van igazuk. Meglehet, hogy párod mindenért téged hibáztat. Például közli veled, hogy már nem nézel ki úgy, mint amikor összeházasodtatok, vagy már nem vagy annyira kalandos az ágyban, nem értékeled a dolgokat, amit tesz érted, és így tovább. Mindezért „megérdemli”, hogy más szórakoztassa őt.

 

Ezek a dolgok eleinte az elméjében hangzanak csupán el, de idővel előfordulhat, hogy hangot is ad gondolatainak, és ítélkezni kezd feletted és a kapcsolatotok felett. Ha hirtelen úgy érzed, hogy semmi sem jó, amit csinálsz, és partnered olyan dolgok is zavarják, amik miatt korábban nem szólt, akkor hűtlenség lehet a háttérben.

 

6. Megváltozik a napirendje

Amikor párod, aki korábban sosem dolgozott sokáig, hirtelen elkezd később hazatérni a munkahelyéről, és ez sűrűn is történik, akkor lehet, hogy valójában nem túlórákról van szó. Ha kedvesed sosem volt még üzleti úton, de ez is rendszeressé válik, különösebb részletek nélkül akkor szintén előfordulhat, hogy nem megbeszélésekre jár hétvégéken.

 

Kilyukadt az autó kereke, lemerült a telefon akkumulátora, dugó volt az úton hazafelé, tovább maradt az edzőteremben, és így tovább… ezek mind kifogások lehetnek, amikkel megpróbálja magyarázni rendszeres kimaradásait. Egy hűtlen személy továbbá megfeledkezhet olyan fontos eseményekről, mint a születésnapok és egyéb évfordulók, de még akár a gyerekeket is elfelejtheti hazavinni az iskolából.

 

7. A barátaitok kényelmetlenül érzik magukat a társaságotokban

A hűtlenségről gyakran pont az áldozat, az elárult fél értesül az utolsók között. A megcsaló fél barátai sokszor már az eleje óta tudnak a dolgokról, és talán saját barátaid is előbb jönnek rá ezekre, mint te magad. E tudás birtokában nagyon kényelmetlenül érezhetik magukat a közeledben, vagy kettőtök társaságában. Párod barátai talán épp, hogy kerülnek majd téged, vagy meglepően kedvesen bánnak veled.

 

8. Megmagyarázatlan kiadásai vannak

Ha észreveszed, hogy hirtelen elkezd fogyni a pénz közös bankszámlátokról, vagy a megtakarítási számlátokról, stb., akkor szintén előfordulhat, hogy párod megcsal téged. Ha rákérdezel ezekre, és a válaszok nem tűnnek őszintéknek, akkor jó eséllyel nem is azok.

 

A hűtlenség nem olcsó dolog: ajándékok, szállodai szobák, vacsorák, és így tovább. Ezeknek mind ára van, és ha fogyni kezd a pénz, de nem látod, hogy mire, akkor az semmiképpen nem jó jel.

 

9. Meggyengült kettőtök érzelmi intimitása.

Az évek előrehaladtával minden szenvedély alábbhagy valamelyest az első hetek, hónapok lángoló érzelmeihez képest. Idővel két ember megismeri egymás hibáit, szokásait, vágyait, és egyéb tulajdonságait, és ezen ismerkedés során egy alakul ki az úgynevezett érzelmi intimitás.

 

Ez az érzelmi intimitás az, ami összeköt bennünket kedvesünkkel az után, hogy a kezdeti tűz némileg lecsendesedik. Ha tehát párod hirtelen kevésbé tűnik érzelmileg sebezhetőnek, vagy nem olyan intim veled, mint szokott, akkor könnyen lehet, hogy másra összpontosítja érzéseit.

 

10. Ha a hűtlenségről kérdezed, partnered hárít, vagy tereli a szót

Ha partnered megcsal téged, akkor természetesen pont, hogy nem erről szeretne beszélni veled. Ha tehát feljön ez a téma egy beszélgetés során, akkor megpróbálhatja hárítani azt. Mindent megtesz azért, hogy ne kelljen erről beszélnie veled – talán pont téged kezd el hibáztatni a dolgok miatt.

 

„Ha egy kicsit jobban bíztál volna bennem, talán a kapcsolatunk is rendben lenne most” és hasonló hárító hibáztatások hangozhatnak el – ne hagyd, hogy ezek eltérítsék a gondolatmenetedet. Ne fogadd el automatikusan, hogy tényleg a te hibád lenne a dolog. Ha úgy érzed, hogy párod megcsal téged, akkor – mint említettük – ez jó eséllyel így is van.

 

Hasonló témák érdekelnek? Csatlakozz csoportunkhoz, kattints ide! 
 
családLegfrissebb cikkek


Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra
Az utóbbi időben megnőtt az ékszereket viselő férfiak száma, legyen szó Harry Stylesról és egyetlen gyöngyfülbevalójáról (és Gucci gyűrűvel díszített ujjairól) a MET Gálán, Paul Mescal ikonikus láncáról a Hétköznapi emberek (Normal People) sorozatban, vagy Shawn Mendesről, aki mindenhol megmutatja a férfiaknak, hogy itt az ideje, hogy férfi karkötőt vásároljanak.
Milyen italokat illik és nem illik felszolgálni egy üzleti vacsorán?
Az üzleti vacsorák kiemelkedő fontosságúak az üzleti kapcsolatok szempontjából. Nem csupán az étel, hanem az italok kiválasztása is meghatározó lehet egy sikeres találkozó során, ami az üzleti protokoll fontos része is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen italokat illik és nem illik felszolgálni egy üzleti vacsorán.
6 szálloda marketing tipp, amitől felpörög a szobafoglalás
A szállodák számára kulcsfontosságú, hogy hatékony marketing stratégiákat alkalmazzanak annak érdekében, hogy növeljék a szobafoglalások számát és maximalizálják a kihasználtságot. 
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!