Stílus tanácsok Úriemberek számára - Öltözködési tippek gentleman stílushoz

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Stílus/Trend

Stílus/Trend

Hogyan öltözködjünk Úriember módjára?


Ez közhely, de a szabályokat, azt kell mondani, azért vannak, hogy megszegjük. A stílus személyes és mindenekelőtt egyéni. Egyes férfiak el tudják húzni a dolgokat, mások pedig nem. Egyes férfiak konzervatívabbak, mint mások. De mindezt elismerték, vannak jól bevált irányelvek, amelyek betartása esetén biztosítják, hogy minden férfi a lehető legjobban legyen felöltözve – függetlenül attól, hogy milyen egyedi ötletei válnak valóra a gardrób részlegén. Ahhoz, hogy Úriemberként mutasson a megjelenésünk mixelhetjük a saját stílusunkat az alapvető eleganciai szabályokkal, így egyedibbé téve a saját Úriember öltözetünket.

 

De azt jó, ha tudod, hogy nincs értelme jó ruhákat hordani, ha nem passzolnak. Kevés dolog teszi tönkre még egy nagyszerű ruhadarabot, mint az, ha túl rövid vagy túl hosszú, túl nagy vagy túl kicsi. Tehát ha valami nem passzol – különös figyelmet fordíts a vállra és a mellkasra – ne vedd meg. Vagy bármilyen bosszantó is, de ne hord többé. Természetesen egyes elemek – például öltönyujjakon és nadrágokon – bizonyos méretei módosíthatók. Keress egy jó szabót, és tedd ezt. Egy szabó ismerős amúgy sem hátrány, hogyha tényleg komolyan gondoljuk a gentleman style követését.

 

 

Te ismered a Gentleman style fogalmát?


A divat változik – ez az oka annak, hogy létezik. Ha nem akarod folytatni a trendeket, vagy felül akarsz emelkedni, viseld a klasszikusokat. Ezek azok a nagyrészt változatlan ruhadarabok, amelyek hosszú évtizedek óta a férfistílus alapját képezik – a gombos ingektől az oxfordi cipőkig, az egyenes szabású farmerig a kétgombos, egysoros sötétkék öltönyökig. A klasszikus nem feltétlenül azt jelenti, hogy unalmas – a saját stílusod szerint alakíthatod őket.

 

Ez azonban azt jelenti, hogy bármikor megbízhatóan jól fogsz kinézni. A gentleman style sosem a divatot követi, sokkal inkább a klasszikus ruhadarabokat helyezi előtérbe, és ezeket formálja mindenki a saját stílusára. Ha többet szeretnél megtudni Te is a helyes klasszikus Gentleman stílusról, akkor az Urak.hu segít neked kiigazodni a trend szabályokon, amiknek ismerete elengethetetlen, ha igazi Úriemberekké akarunk válni.

 

 

Útmutató: Hogyan öltözzünk úriemberként? 


Érezd jól magát a ruhájában – inkább pszichológiailag, mint fizikailag (bár bölcsen, kevés férfi szenved majd fájdalmat a divat miatt). Hacsak az alkalom nem feltétlenül megkívánja – és néha meg is teszi –, ne viselj olyat, amiben nem érzed jól magad. Meglátszik.
Ez nem jelenti azt, hogy a komfortzónád a pólókra és a melegítőnadrágokra korlátozódjon. Ki kell próbálnod magad, hogy megtaláld azt a stílust, ami a tiéd. De ügyeljen arra, hogy a tiéd legyen – és ne valaki másé.

 

Tanulj a férfiruházat alapjairól, a klasszikus úriember stílus megjjelenéséről és alkalmazásáról. Olyan szabásokról beszélünk, amely ekmagasabbnak és fittebbnek tűntetnek fel, mint az igazság, a drágának tűnő színekről, amelyek végtelenül sokféleképpen variálhatóak, valamint az elegáns kiegészítőkről, amelyek feldobják a játékot, nem pedig mindent a kistestvér területére húznak. Ha már tudod, hogyan kell úriemberként öltözködni, ha már profiként öltözhetsz, megszegheted a könyv minden szabályát.
 

szülinapi torta tippek

2023/11/14 - ZH

8 Szülinapi torta, aminek minden pasi örülne

Születésnapok az egyik legmeghatározóbb pillanatok az életünkben, és nincs is jobb módja az ünneplésnek, mint egy különleges, személyre szabott torta. Ha a...
Milyen egy jó étterem

2023/06/29 - NA

Top 5 tipp, amitől egy étterem valóban sikeres tud lenni 2023-ban

Az étteremüzlet versenyképes és folyamatosan változó környezetben működik. Ahhoz, hogy az étterem valóban sikeres legyen és kiemelkedjen a tömegből, számos tényezőt...
Kényelmes férfi cipő

2023/03/03 - Fizetett megjelenés

Kényelmes férfi cipők minden alkalomra

A kiszámíthatatlan időjárás ellenére hamarosan tényleg itt a tavasz, és ezzel együtt a férfi cipők új trendjei között is válogathatunk az online boltokban. Ilyenkor...
Kihívások az internetről

2022/07/21 - SFV

4 borzalmasan idióta internetes kihívás az elmúlt évekből

Az internet telis-tele van kihívásokkal, amiben az emberek erejük, kitartásukat és lélekjelenlétüket mérhetik össze. Mostani cikkünkben összegyűjtöttük a szerintünk...
« 1 »

divat

Legfrissebb cikkek


8 Szülinapi torta, aminek minden pasi örülne
Születésnapok az egyik legmeghatározóbb pillanatok az életünkben, és nincs is jobb módja az ünneplésnek, mint egy különleges, személyre szabott torta. Ha a születésnapi köszöntés célja egy kivételes férfi, akkor ez a cikk neked szól. Nyolc kreatív és egyedi szülinapi torta ötlettel készültünk, amelyek minden pasit garantáltan örömmel töltenek el az ünnepükön.
Zónák kialakítása egy munkahelyen - Különböző munkastílusoknak megfelelő területek
Az irodatervezésben a különböző munkastílusokhoz és feladatokhoz igazodó különféle munkaterületek kialakítása kulcsfontosságú a hatékony munkakörnyezet megteremtéséhez. A mobil térelválasztó falak pedig lehetővé teszik ezen területek könnyed és rugalmas létrehozását az irodában.
A sikeres üzleti rendezvény pszichológiája: így legyen garantáltan sikeres!
Az üzleti rendezvények elengedhetetlenek a vállalkozások számára, hiszen lehetőséget teremtenek az ügyfelekkel, partnerekkel és alkalmazottakkal való kapcsolatépítésre, az új üzleti lehetőségek felfedezésére és az ötletek megosztására. Azonban egy sikeres üzleti rendezvény szervezése és lebonyolítása nem mindig egyszerű feladat. Ahhoz, hogy valóban hatékony és eredményes legyen, érdemes megismerni a pszichológiai tényezőket, amelyek hozzájárulnak a sikerhez. Ebben a cikkben feltárjuk a sikeres üzleti rendezvény pszichológiáját, és megosztunk néhány kulcsfontosságú tippet annak érdekében, hogy garantáltan sikeres eseményt szervezhess.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!