A jó csók titka, avagy hogyan csókolózz jól? - Tippek az élvezetesebb csókolózáshoz

Főoldal > A jó csók titka, avagy hogyan csókolózz jól? - Tippek az élvezetesebb csókolózáshoz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A jó csók titka, avagy hogyan csókolózz jól? - Tippek az élvezetesebb csókolózáshoz


2020/11/28
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

A csókolózás az intim, szerelmi kapcsolatok egyik legfontosabb és legalapvetőbb része. Egy csók fontos első benyomás lehet két ember között, akik kezdenek igazán közel kerülni egymáshoz, egyértelmű tehát, hogy egy rossz csók könnyedén keresztbe tehet egy bimbódzó kapcsolatnak.
 

A jó csók titka, avagy hogyan csókolózz jól? -  Tippek az élvezetesebb csókolózáshoz

A New York-i Albany Egyetem egy 2012-ben végzett felmérése szerint az emberek többsége konkrétan azért lép ki egy kapcsolatból, ha párja nem csókol elég jól. A megkérdezettek közül a férfiak 59%-a, míg a nők 66%-a számára „válóok” lehet, ha nem élvezi a csókolózást partnerével.

 Természetesen mindenki maga dönti el, hogy mi számít jó csóknak neki. Egyesek így szeretik, míg mások úgy. Van, akiket ez indít be, és van, akiket az. Kétségtelen azonban, hogy egy jó csóknak olyan hatása lehet az emberre, mint egy kábítószernek, ugyanis csókolózás közben egy dopamin nevű ingerületátvivő anyag (neurotranszmitter) szabadul fel a szervezetben, amiből idővel egyre jobban vágyunk majd. Ezért hiányoznak azok az emberek, akik jól csókolnak, és felejtjük el azokat, akik nem.

 

Szóval hogyan csókolhatsz te is „jobban”, emlékezetesebben? Erről szólnak az alábbi tippek!

 

1. Ne hagyd kiszáradni az ajkaidat

Ha csókolóztál már valakivel, akinek ki voltak száradva az ajkai, akkor tudod, hogy nem éppen egy élmény. Ha tudod, hogy egy csókos este előtt állsz, és ajkaid hajlamosak kirepedezni, akkor használj valamilyen ajakbalzsamot, amivel elkerülheted ezt. Ha épp nincs kéznél, akkor igyál egy kis vizet, hogy benedvesítsd ajkaidat a csók előtt.

 

2. Kerüld az erős szagú ételeket csókolózás előtt

Ha tudod, hogy hamarosan csókolózni fogsz, akkor kerüld az olyan erős szagú ételeket, mint a hagyma, a káposzta, a brokkoli, a kávé és a különböző szeszek.

Fontos továbbá észben tartani, hogy a kellemetlen lehelet nem feltétlenül mindig az ember nyelvéről ered, hanem akár a gyomorból is felköszönhet a nyelőcsövön keresztül. Éppen ezért, még ha szád tisztának is érződik, a félig megemésztett hagyma és egyéb élelmiszerek szaga érezhető lehet benne.

3. Mindig legyen nálad valamilyen mentolos szájfrissítő

Sok csók váratlanul érkezik, így mindig jó, ha van nálad valamilyen mentolos cukor, vagy rágó, ami gyorsan feljavítja leheletedet. Na persze, előfordulhat, hogy épp nincs nálad semmi ilyesmi, vagy épp nem lenne alkalmas/illendő bekapni egy rágót. Ha például egy étteremben vagy pároddal, akkor kérj egy pohár vizet egy szelet citrommal, ugyanis a citrusfélék segíthetnek csillapítani a kellemetlen leheletet.

 

4. Hagyd, hogy a párod vezessen

A csókolózás, bármennyire is tökéletesnek mutatják a filmek, valójában a kompromisszumokról szól – különösen, ha partnered más technikát használ. Nem mindenki csókol ugyan úgy, ezért fontos, hogy mindkét fél megpróbáljon igazodni a másikhoz, és valahol félúton találkozzanak egymással. Ha tehát azt tapasztalod, hogy a másik teljesen eltérő irányban halad, próbáld követni őt, és rá fogtok érezni a dologra.

 

5. Ha kell, vezess te

Ha azonban a dolgok egy olyan irányban haladnak, amivel nem igazán tudsz azonosulni, akkor vedd át a vezető fél szerepét. Nincs ezzel semmi baj (persze ne légy túl erőszakos sem), hiszen neked is meg kell mutatnod partnerednek, hogy hogy szereted a dolgokat.

 

Sőt, kifejezetten hasznos lehet a másik fél számára, ha megtanítod néhány dologra, hiszen vannak, akik nem igazán tudnak csókolni, vagy épp túl félénken állnak hozzá, és nem nyitnak a másik irányába.

 

6. A csókolózás túlmutat az ajkakon

Egy igazán heves csókolózásban részt vesznek a fülek, a nyak, a kulcscsont, és még akár egy kis játékos harapdálás is, ha mindketten élvezitek. Időközönként talán jó abbahagyni egy kicsit, és csak nézni egymást, vagy közölni a másikkal, hogy mennyire szereted, vagy mennyire jól csókol.

 

7. Ismerd meg párod erogén zónáit

Habár az ember ajkai tele vannak érzékeny idegekkel, nem ez az egyetlen erogén zóna ezen a környéken. Épp az előbb esett szó a fülekről és a nyakról, de akár a vállak és az ujjbegyek csókolgatásával is izgalmasabbá teheted a dolgokat partnered számára. Az erogén zónák éppen annyira élvezik, ha csókolgatják őket, mint az ajkak, ezért érdemes felfedezni ezeket partnered testén.

 

8. Légy őszinte

Ha egy csók nem érződik jónak, akkor ne félj szólni partnerednek, és felajánlani, hogy fussatok neki még egyszer. Ha a partnered értékeli a visszajelzésedet, akkor biztosan hajlandó lesz újrapróbálkozni. Természetesen neked is nyitottnak kell lenned a másik véleményeire.

 

9. Beszéljétek meg, hogy ajkak, vagy nyelv

Vannak olyan emberek, akik inkább az ajkaikkal szeretnek csókolni, míg másoknál a nyelv dominál. Bármelyiket is kedveld te és párod, mindenképpen érdemes elbeszélgetni róla, hogy szinkronban lehessetek.

 

10. Adj építő jellegű kritikákat párodnak

Semmi sem teszi olyan élvezetessé a csókolózást, mint közölni egymással, hogy „Milyen jól csókolsz”. Azonban ha nem tudod ezt őszintén a párod szemébe mondani, akkor próbálj beépíteni néha egy kis építő jellegű kritikát is kés pozitív visszajelzés közé. Ez segít némileg enyhíteni a kellemetlenséget, amikor megemlíted partnered egyik „hibáját” (hatalmas idézőjelekkel). Természetesen te is fogadd megértően, ha párod hasonló kritikákat fogalmaz meg rólad.

 

11. Az egész testedet használd csók közben

Egy igazán szenvedélyes csókban mindkettőtök egész teste részt vesz, és érdemes is megmutatni párodnak, hogy mennyire élvezed, amit csináltok. Simogasd közben a haját, tartsd a kezeidben az arcát, húzd közel magadhoz, és így tovább.

 

12. Ne az ágybabújás egyik előfeltételeként tekints a csókra

Tény, hogy az ágybabújás sokaknál a csókolózással kezdődik, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül így is kell tekintened rá. A csókolózás olyasmi, ami minden további nélkül is meg kell, hogy történjen néha. Valójában már egy jó csók is kielégítő lehet, azonban ha minden csók után azt várod, hogy hová vezethetnek a dolgok, akkor gyakran okoz majd csalódást.

 

13. Élvezd a pillanatot

Akárcsak a nagyszerű szexhez, a csókolózáshoz is tudnod kell átélni, élvezni a pillanatot. Ne gondolj másra, csak arra, akivel vagy. Ne hagyd, hogy gondolataid elkalandozzanak – ne érdekeljenek azok a helye, ahová menned kell, vagy amit még csinálnod kell a napokban. Ne érdekeljen, hogy mi volt ma a munkahelyen. Egyedül arra koncentrálj, hogy milyen érés párod ajkaidat a sajátjaidon érezni.

 

14. Ne hasonlítgasd párod csókját az előző partnereidéhez

Semmiképpen sem érdemes partnered csókját az előzőekéhez hasonlítgatni. Tény, hogy ez eleinte elkerülhetetlen, és nem feltétlenül kell bűntudatot érezned miatta, azonban tartsd észben, hogy mindenki máshogyan áll a testi intimitáshoz, és máshogy élvezi a csókolózást is. Egyébként sem kellemes érzés csók közben az egyik exedre gondolni, nem igaz?

15. Ne félj a nyilvános csókolózástól

A nyilvános csókolózás megosztó téma – vannak, akik látni, és vannak, akik csinálni sem szeretik. Ez egy olyan dolog, amit pároddal kell megbeszélned, és nem szabad erőltetni, ha kellemetlenül érezné magát tőle. Persze az is más kérdés, hogy mi számít nyilvánosnak – az utcán, vagy egy baráti körben egészen más lehet a légkör.

 

16. Légy szenvedélyes

Egy szenvedélyes és egy közönséges csók között ég és föld a különbség. Ezek azok a csókok, amikben az egész test részt vesz, és amelyek során már a kezeitek is felfedezőútra indulnak. Ha igazán belejöttök a dologba, ne féljetek sóhajtozni közben – mutassátok meg minden eszközötökkel, hogy mennyire élvezitek, amit csináltok.

 

17. Ne félj kezdeményezni

Ha meg szeretnél csókolni valakit, és tudod, hogy az a valaki is meg szeretne csókolni téged, de túl félénk, akkor kérdezd meg tőle, hogy megcsókolhatod-e. Persze készülj fel a visszautasításra, és ha mégis nemleges választ kapsz, akkor kérj elnézést – előfordulhat, hogy félreérted a jeleket, amiket küldenek.

 

Azonban ha összejön a dolog, akkor sokat javíthat a helyzet hangulatán, ha te kezdeményezel. Ezzel kifejezed, hogy milyen erősen érzel a másik iránt, és ennyivel szenvedélyesebb lesz az egész csókélmény.

 

18. Csókolózz rendszeresen partnereddel

Csókold meg partneredet, valahányszor csak teheted, és fogadd is a csókját, amikor ő kezdeményez. Ragadjatok meg minden alkalmat, és hagyjátok, hogy a csók sokáig tartson.

 

19. Figyelj oda a partneredre

Korábban már szó esett róla, hogy, ha kell, kövesd partnered menetirányát a csók közben, azonban arra is figyelj oda, hogy hogyan reagál egyes megmozdulásaidra – ha végigsimítod a haját, vagy ha finoman megharapod az állát, és így tovább.

 

20. Hunyd be a szemeid

Ha becsukod a szemeidet csókolózás közben, akkor könnyebben fordíthatod figyelmedet többi érzékszervedre. Próbáld csak ki: harapj bele egy finom pizzába csukott szemmel, és hagyd, hogy az ízek vegyék át a gyeplőt. Ennyivel érzékiebben csókolsz majd, ha behunyod a szemedet.

 

21. Adj egy második esélyt is, ha partnered nem csókol jól

Ha partneredről kiderül, hogy nem csókol valami jól, adj neki egy második esélyt is, különösen, ha az együttlét minden más része kellemes vele. Egy rossz csók valóban tönkreteheti a pillanat meghittségét, azonban egyáltalán nem olyasmi, amit ne lehetne gyakorolni és fejleszteni az idők során. Légy őszinte és nyitott partnereddel, és gyakoroljatok minél többet! De tudod mi a legegyszerűbb módszer arra, hogy finoman figyelmeztesd őt erre? Egyszerűen oszd meg ezt a cikket, el fog érni hozzá is az ünzenet… :) 
 
családLegfrissebb cikkek


Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra
Az utóbbi időben megnőtt az ékszereket viselő férfiak száma, legyen szó Harry Stylesról és egyetlen gyöngyfülbevalójáról (és Gucci gyűrűvel díszített ujjairól) a MET Gálán, Paul Mescal ikonikus láncáról a Hétköznapi emberek (Normal People) sorozatban, vagy Shawn Mendesről, aki mindenhol megmutatja a férfiaknak, hogy itt az ideje, hogy férfi karkötőt vásároljanak.
5 étel, amit minden férfi el tud készíteni a párjának
Az ételkészítés az egyik legőszintébb módja annak, hogy kifejezzük gondoskodásunkat szeretteink felé. Nem számít, hogy férfi vagy nő áll a tűzhely mögött, a lényeg az ötletesség és a szívvel-lélekkel történő főzés. Íme öt étel, amit minden férfi könnyedén el tud készíteni a párjának, legyen szó egy meghitt vacsoráról, egy lusta hétvégi reggeliről, vagy csak egy egyszerű, de finom meglepetésről.
Ez a legvonzóbb dolog a férfiakban a nők szerint
Az örök kérdés, amely generációkon át foglalkoztatja az embereket: mi teszi a férfiakat vonzóvá a nők számára? A vonzalom természetesen szubjektív, és ami az egyik nő számára ellenállhatatlannak tűnik, az lehet, hogy egy másik számára nem jelent ugyanazt. Azonban számos kutatás és felmérés igyekszik megvilágítani ezt a komplex kérdést, összegyűjtve a leggyakoribb tulajdonságokat és jellemzőket, amelyek vonzóvá tesznek egy férfit a nők szemében.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!