Hideg víz a forróságban - biztosan jó ötlet?

Főoldal > Nem biztos, hogy jó ötlet a fullasztó melegben hideg vizet inni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nem biztos, hogy jó ötlet a fullasztó melegben hideg vizet inni


2022/06/29
SFV

A perzselő kánikulában Te sem vágysz jobban másra, mint hogy ihass egy jéghideg üdítőt és lehűtsd magad? Nem biztos, hogy ez a legjobb, amit tehetsz. Mutatjuk, hogy miért!

Hideg víz a melegben

Miért nem tanácsos hideg vizet inni a forró napokon?


Táplálkozásszakértők már többször is górcső alá vették a kérdést, hogy valóban hasznos módszer-e, ha jéghideg vízzel igyekszünk lehűteni magunkat a nagy nyári forróságban. Kutatásaik során arra jutottak, hogy ez nem feltétlenül jó megoldás, ugyanis könnyen összezavarhatjuk vele testünk hőszabályozó rendszerét. Ez a hőszabályozó rendszer ugyanis folyamatosan arra törekszik, hogy fenntartsa testünk állandó, körülbelül 37°C-os hőmérsékletét, így a környezetétől túlságosan eltérő hőmérsékletű italok fogyasztása hőhullámokat okoz, amelyek csak méginkább megnehezítik a dolgunkat.
(Ugyanezért nem jó ötlet a téli hidegben forró italokat szürcsölgetni sem.)


Akkor mégis hogyan segíthetünk magunkon a nyári forróságban?


A nagy melegben testünk egyetlen módszere, amivel hatásosan le tudja hűteni magát, az az izzadás. Ahhoz pedig, hogy ez végbe mehessen, fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minél több folyadékot juttassunk a szervezetünkbe. Ha lehet, akkor szobahőmérsékleten.
Milyen italokat tanácsos fogyasztani a kánikulában?


A legjobb innivaló amihez nyúlhatunk a forró nyári napokon nem más mint a szobahőmérsékletű tiszta szénsavmentes ásványvíz. Bár a televíziós reklámok kelthetik bennünk azt az illúziót, hogy a tökéletes hatást csak a hűtőládából kihalászott kólával érhetjük el, igazából ezek csak megemelik a vércukorszintünket és elnehezítenek. Ha mindenképp szeretnénk valami ízvilágot kölcsönözni a víznek, dobáljunk bele friss gyümölcsöt, vagy mentalevelet!


Tipp: Nyáron az alkoholfogyasztás, szintén nagy nehézségekbe ütközhet. Ha sehogyan sem tudod (vagy nem szeretnéd) elkerülni, dönts egy könnyed fehérborból vagy rozéból készült fröccs mellett!
 
tudományLegfrissebb cikkek


Kényelmes férfi cipők minden alkalomra
A kiszámíthatatlan időjárás ellenére hamarosan tényleg itt a tavasz, és ezzel együtt a férfi cipők új trendjei között is válogathatunk az online boltokban. Ilyenkor könnyebben mozdulunk ki, vagy utazunk el valahová. Függetlenül attól, hogy merre sodor utunk, egy pár kényelmes cipő elengedhetetlen. Lábunk hálás lesz, ha támasztó és kényelmes lábbelit viszünk magunkkal legyen az egyszerű séta, városnézés, kirándulás, vagy épp ingázás a munkahelyre.
Mi történik az elhagyatott gyár-és raktár épületekkel? Tényleg tilos ezekbe a bejárás?
Az elhagyott épületek számos ok miatt gyorsan elpusztulnak, beleértve a mennyezet és a padló szivárgását és sérülését, a karbantartás hiányát és a külső tényezőket, például az állatokat és a környezeti időjárást. De mi történik ezekkel az elhagyatott épületekkel? Tényleg nem szabad ide bejárni?
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!