Három könyv, amit mindenképp érdemes elolvasnod

Főoldal > 3 könyv, amit mindenképp el kell olvasnod az életed során

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 könyv, amit mindenképp el kell olvasnod az életed során


2022/06/23
SFV

Sokan annyira megutálják az iskolai éveik alatt az olvasást, hogy utána soha nem vesznek könyvet a kezükbe – vagy éppen nincs rá idejük. Mostani cikkünkben három olyan kötetet gyűjtöttünk össze, amit mégis mindenkinek érdemes megismernie az élete során. Nem azt mondom, hogy könnyű olvasmányok lesznek, de mindenképp tartalmasak.

3 könyv, amit el kell olvasnod

No.1. George Orwell – Állatfarm


Listánkon nem az Állatfarm lesz az egyetlen Orwell kötet, azonban ez jóval rövidebb és könnyebben emészthető, mint a következő, így talán érdemes ezzel kezdenünk a szerző világával való ismerkedést. Az Állatfarm nem más, mint egy allegória a totalitárius diktatúrára, így nem csoda, hogy hazánkban hosszú ideig csak szamizdat kiadásban volt olvasható. A kötet parodisztikus formában tár elénk ikonikus politikusokat és társadalmi rétegeket – bár könnyen olvasható, katartikus hatása igencsak nagyléptékű.  Legikonikusabb mondata a mára szállóigévé vált "Minden állat egyenlő, de néhány állat egyenlőbb a többinél.".


No.2. George Orwell – 1984


Míg az Állatfarm olvasása során némileg a múltba tekintünk vissza, addig az 1984 egy igencsak ijesztő jövő történetét tárja elénk disztópikus formában. Egy borzalmas(an jó), nehezen emészthető regény egy társadalomról, amiben az egyszerű polgárnak még szabad gondolata sem lehet. Te is hallottál már a gondolatrendőrségről, a Nagytestvérről, vagy arról, hogy 2x2 néha 5? Bizony, mind ebből a kötetből ered!
No.3. William Golding – A Legyek Ura


A Legyek Urát volt, hogy sokáig az ifjúsági irodalom kategóriájába sorolták, ugyanis a főszereplői nem mások, mint 10-12 éves gyerkőcök. Hogy miért is olyan brutális nagy tévedés ezt a kötetet ebbe a kategóriába sorolni? Hát… Nem állítom, hogy nincs olyan gyermek, aki némileg fel tudja dolgozni a történetet, de nem véletlenül lett A Legyek Ura a 20. század egyik legnagyobb hatású és legjelentősebb irodalmi alkotása. A főszereplő gyerekek ugyanis repülőbalesetet szenvednek, így egy lakatlan szigeten ragadnak. Itt először ésszerű társadalmi szabályok megalkotására törekszenek az együttélés érdekében, azonban az általuk kialakított rendszer rövid időn belül felbomlik és újra a bálványimádás és az állatias gyilkos ösztön kerekedik felül a fiatal, ámde annál többet tapasztalt szereplőkön.
 
elegancia életmód tudományLegfrissebb cikkek


5 otthoni kütyü, ami megkönnyíti az életed
Az otthonunk az a hely, ahol a legtöbb időt töltjük, és ahol a leginkább vágyunk a kényelemre és a hatékonyságra. Az elmúlt évek technológiai fejlődése lehetővé tette, hogy számos praktikus eszközzel szereljük fel a lakásunkat, melyek megkönnyítik mindennapi életünket. Az alábbiakban bemutatok 5 olyan otthoni kütyüt, amelyek valóban hasznosak lehetnek, és segítenek abban, hogy az otthoni teendők egyszerűbbé és kellemesebbé váljanak.
6 tipp, hogyan lepd meg a párodat születésnapjára
A párod születésnapja egy kivételes alkalom arra, hogy meglepd és örömet szerezz neki, és ezek a tippek segítenek abban, hogy felejthetetlen élménnyé tedd ezt a napot számára.
6 kreatív gyerekzsúr ötlet, amit imádni fognak az ovisok!
Az óvodásokkal rendezett gyerekzsúrok mindig tele vannak vidámsággal és izgalmakkal, és hogy még felejthetetlenebbé tegyük ezeket az eseményeket, összegyűjtöttük neked a legkreatívabb ötleteket, amik garantáltan imádni fogják az ovisok!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!