Ezért dob fel oylan hirdetéseket a Facebook, amilyet

Főoldal > Honnan tudja a Facebook, hogy mire gondolsz?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Honnan tudja a Facebook, hogy mire gondolsz?


2022/07/14
SFV

Sokan emlegetjük, hogy roppantmód ijesztő, hogy a Facebook pontosan tudja, mit szeretnénk vásárolni, vagy, hogy miről beszélgettünk nemrég a párunkkal. De honnan tudja mindezt? Mostani cikkünkből kiderül!

Facebook algoritmusa

A Facebook algoritmusa


A Facebook algoritmusa nem más, mint egy többrétegű rendszer, mely eldönti, hogy a hírfolyamunkban megjelenő tartalmak melyek legyenek, és ezek milyen sorrendben jelenjenek meg.
Ezt azért csinálja, hogy a felhasználó minél tovább görgessen, és, hogy ezen görgetés során minél több hirdetéssel találkozzon.


Az, hogy hogyan és mi alapján állítja ebbe a rangsorba a Facebook a tartalmakat, folyamatosan változik – elsősorban a felhasználók igényeinek függvényében.Mik azok a szempontok, amit tehát jelen tudomásunk szerint figyelembe vesz a Facebook?


Előtérbe helyezi az aktualitást és háttérbe szorítja (hátrébb rangsorolja a hírfolyamban) a kattintásvadász bejegyzéseket.


Ha egy oldal vagy profil bejegyzése magas látogatottságiot ér el, maga a közzétevő is előrébb kerül a rangsorban a következő posztjával is.


Az algoritmus célja, hogy ne likeokat, hanem hangulat-emoji-s reakciókat váltson ki a felhasználóból. (Tehát a tesód cuki kiskutyás képe, amit nagy valószínűséggel beszívecskézel majd, előrébb kerül az algoritmusban).


Sokat számít még, hogy egy adott bejegyzés az ismerőseidtől milyen reakciókat kapott, így ennek függvényében is feljebb kerülhet a hírfolyamodban.

Fontos a médiumtípus, így például egyre több platformon, nem csak a Facebookon, a videós formátumot részesíti az algoritmus előnyben. Azon is túl azokat a videókat, amelyeket hosszabb ideig néznek az emberek.
Számít, hogy a bejegyzés mennyire friss, mikor került közzétételre – értelemszerűen a frissebben kikerültek kerülnek feljebb.


Mindezeknek értelmében tehát az algoritmus mindenki esetében teljesen egyedi.
 
tudományLegfrissebb cikkek


5 otthoni kütyü, ami megkönnyíti az életed
Az otthonunk az a hely, ahol a legtöbb időt töltjük, és ahol a leginkább vágyunk a kényelemre és a hatékonyságra. Az elmúlt évek technológiai fejlődése lehetővé tette, hogy számos praktikus eszközzel szereljük fel a lakásunkat, melyek megkönnyítik mindennapi életünket. Az alábbiakban bemutatok 5 olyan otthoni kütyüt, amelyek valóban hasznosak lehetnek, és segítenek abban, hogy az otthoni teendők egyszerűbbé és kellemesebbé váljanak.
6 tipp, hogyan lepd meg a párodat születésnapjára
A párod születésnapja egy kivételes alkalom arra, hogy meglepd és örömet szerezz neki, és ezek a tippek segítenek abban, hogy felejthetetlen élménnyé tedd ezt a napot számára.
6 kreatív gyerekzsúr ötlet, amit imádni fognak az ovisok!
Az óvodásokkal rendezett gyerekzsúrok mindig tele vannak vidámsággal és izgalmakkal, és hogy még felejthetetlenebbé tegyük ezeket az eseményeket, összegyűjtöttük neked a legkreatívabb ötleteket, amik garantáltan imádni fogják az ovisok!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!