Ezért dob fel oylan hirdetéseket a Facebook, amilyet

Főoldal > Honnan tudja a Facebook, hogy mire gondolsz?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Honnan tudja a Facebook, hogy mire gondolsz?


2022/07/14
SFV

Sokan emlegetjük, hogy roppantmód ijesztő, hogy a Facebook pontosan tudja, mit szeretnénk vásárolni, vagy, hogy miről beszélgettünk nemrég a párunkkal. De honnan tudja mindezt? Mostani cikkünkből kiderül!

Facebook algoritmusa

A Facebook algoritmusa


A Facebook algoritmusa nem más, mint egy többrétegű rendszer, mely eldönti, hogy a hírfolyamunkban megjelenő tartalmak melyek legyenek, és ezek milyen sorrendben jelenjenek meg.
Ezt azért csinálja, hogy a felhasználó minél tovább görgessen, és, hogy ezen görgetés során minél több hirdetéssel találkozzon.


Az, hogy hogyan és mi alapján állítja ebbe a rangsorba a Facebook a tartalmakat, folyamatosan változik – elsősorban a felhasználók igényeinek függvényében.Mik azok a szempontok, amit tehát jelen tudomásunk szerint figyelembe vesz a Facebook?


Előtérbe helyezi az aktualitást és háttérbe szorítja (hátrébb rangsorolja a hírfolyamban) a kattintásvadász bejegyzéseket.


Ha egy oldal vagy profil bejegyzése magas látogatottságiot ér el, maga a közzétevő is előrébb kerül a rangsorban a következő posztjával is.


Az algoritmus célja, hogy ne likeokat, hanem hangulat-emoji-s reakciókat váltson ki a felhasználóból. (Tehát a tesód cuki kiskutyás képe, amit nagy valószínűséggel beszívecskézel majd, előrébb kerül az algoritmusban).


Sokat számít még, hogy egy adott bejegyzés az ismerőseidtől milyen reakciókat kapott, így ennek függvényében is feljebb kerülhet a hírfolyamodban.

Fontos a médiumtípus, így például egyre több platformon, nem csak a Facebookon, a videós formátumot részesíti az algoritmus előnyben. Azon is túl azokat a videókat, amelyeket hosszabb ideig néznek az emberek.
Számít, hogy a bejegyzés mennyire friss, mikor került közzétételre – értelemszerűen a frissebben kikerültek kerülnek feljebb.


Mindezeknek értelmében tehát az algoritmus mindenki esetében teljesen egyedi.
 
tudományLegfrissebb cikkek


A sikeres üzleti rendezvény pszichológiája: így legyen garantáltan sikeres!
Az üzleti rendezvények elengedhetetlenek a vállalkozások számára, hiszen lehetőséget teremtenek az ügyfelekkel, partnerekkel és alkalmazottakkal való kapcsolatépítésre, az új üzleti lehetőségek felfedezésére és az ötletek megosztására. Azonban egy sikeres üzleti rendezvény szervezése és lebonyolítása nem mindig egyszerű feladat. Ahhoz, hogy valóban hatékony és eredményes legyen, érdemes megismerni a pszichológiai tényezőket, amelyek hozzájárulnak a sikerhez. Ebben a cikkben feltárjuk a sikeres üzleti rendezvény pszichológiáját, és megosztunk néhány kulcsfontosságú tippet annak érdekében, hogy garantáltan sikeres eseményt szervezhess.
5 Tipp az állásinterjúra, ha érdekel a vagyonőri szakma
A vagyonőri pozíciók biztonsági felelősséggel járnak, és a jelentkezőknek meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak. Az állásinterjú során kiemelkedni és meggyőző lenni kulcsfontosságú. Az alábbi 5 tipp segíteni fog abban, hogy sikeresen átvészeled az állásinterjút, és elnyerd a vagyonőri pozíciót.
Ha így néz ki egy étterem honlapja, akkor menekülj: egy rossz étterem ismertetői
Az étterem honlapkészítés nem csak információforrásként szolgál a menükről és az elérhetőségről, hanem a vendégek első benyomását is meghatározzák. Egy jól kialakított és informatív honlap segít vonzani az érdeklődőket, míg egy rosszul megtervezett weboldal riasztó hatást is kelthet. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mik a tipikus jelek és ismertetők arra, hogy egy étterem honlapja nem megfelelő minőségű, és miért érdemes ezeket a helyeket elkerülni.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!