Ezért dob fel oylan hirdetéseket a Facebook, amilyet

Főoldal > Honnan tudja a Facebook, hogy mire gondolsz?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Honnan tudja a Facebook, hogy mire gondolsz?


2022/07/14
SFV

Sokan emlegetjük, hogy roppantmód ijesztő, hogy a Facebook pontosan tudja, mit szeretnénk vásárolni, vagy, hogy miről beszélgettünk nemrég a párunkkal. De honnan tudja mindezt? Mostani cikkünkből kiderül!

Facebook algoritmusa

A Facebook algoritmusa


A Facebook algoritmusa nem más, mint egy többrétegű rendszer, mely eldönti, hogy a hírfolyamunkban megjelenő tartalmak melyek legyenek, és ezek milyen sorrendben jelenjenek meg.
Ezt azért csinálja, hogy a felhasználó minél tovább görgessen, és, hogy ezen görgetés során minél több hirdetéssel találkozzon.


Az, hogy hogyan és mi alapján állítja ebbe a rangsorba a Facebook a tartalmakat, folyamatosan változik – elsősorban a felhasználók igényeinek függvényében.Mik azok a szempontok, amit tehát jelen tudomásunk szerint figyelembe vesz a Facebook?


Előtérbe helyezi az aktualitást és háttérbe szorítja (hátrébb rangsorolja a hírfolyamban) a kattintásvadász bejegyzéseket.


Ha egy oldal vagy profil bejegyzése magas látogatottságiot ér el, maga a közzétevő is előrébb kerül a rangsorban a következő posztjával is.


Az algoritmus célja, hogy ne likeokat, hanem hangulat-emoji-s reakciókat váltson ki a felhasználóból. (Tehát a tesód cuki kiskutyás képe, amit nagy valószínűséggel beszívecskézel majd, előrébb kerül az algoritmusban).


Sokat számít még, hogy egy adott bejegyzés az ismerőseidtől milyen reakciókat kapott, így ennek függvényében is feljebb kerülhet a hírfolyamodban.

Fontos a médiumtípus, így például egyre több platformon, nem csak a Facebookon, a videós formátumot részesíti az algoritmus előnyben. Azon is túl azokat a videókat, amelyeket hosszabb ideig néznek az emberek.
Számít, hogy a bejegyzés mennyire friss, mikor került közzétételre – értelemszerűen a frissebben kikerültek kerülnek feljebb.


Mindezeknek értelmében tehát az algoritmus mindenki esetében teljesen egyedi.
 
tudományLegfrissebb cikkek


Egy naptárnak köszönheti sikereit Marilyn Monroe rózsaszín ruhája
Emlékszel amikor a „Szőkék előnyben” című klasszikusban Lorelei Lee egy gyémántokkal díszített rózsaszín szaténruhában jelent meg a színpadon? A showgirl (akit Marilyn Monroe testesített meg) ez után egy zenés előadás keretei között jelentette ki, hogy „a gyémántok egy lány legjobb barátai” – a híres jelenetnek több művész is emléket állított már az évtizedek során saját alkotásaiban.   
3 észérv, amit ha bevésel, könnyebb lesz megtartanod az egészséges életmódot
Sokat halljuk, hogy az egészséges életmód valójában fejben dől el elsőként, és úgy gondoljuk, ebben van valami, hiszen az életmódváltáshoz szemléletmódváltás is társul. Mostani cikkünkben 3 olyan észérvet, technikát gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek, hogy egészséges életmódot élhess.
15 érdekesség az autókról, amiről még nem hallottál
Az autók szerelmesének vallod magad? Mostani cikkünkben nagy valószínűséggel akkor is találsz újdonságot, ha szakértő vagy a témában.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!