Ez történik veled a szájsebészeten - nem kell félned!

Főoldal > Ezért nem kell félned a szájsebészettől

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért nem kell félned a szájsebészettől


1970/01/01
SFV

Sokan már a fogorvos szó hallattán is összerezzennek, nemhogy, ha a szájsebészet kerül szóba. Mostani cikkünkben megmutatjuk, mi is történik a szájsebészet berkein belül és eloszlatunk minden a fejetekben élő horrortörténetet.

Szájsebésezt

Tudtad, hogy a szájsebészet amúgy fájdalommentes?


Akárcsak a fogorvos – hiszen minden fogászati kezelés helyi érzéstelenítéssel történik. Minimális fájdalmat csak akkor érezhetünk, ha nem vagyunk kellően elővigyázatosak és előrehaladott gyulladással fordulunk csak fogorvoshoz. Érdemes tehát rendszeresen eljárni fogászati ellenőrzésekre, így a fájdalom teljes mértékben elkerülhetővé válik mind a fogorvosi rendelőben, mind pedig a szájsebészeten.


Csak akkor húznak fogat, ha nagyon muszáj


A jó fogorvosok minden esetben a fogak megmentésére törekszenek, így ha tehetik, fogmegmentő kezeléseket alkalmaznak és csak akkor döntenek a foghúzás mellett, ha már nincs más lehetőség. Ha tehát azt mondja a fogorvosod, hogy a veszettül fájó fogadat nem kihúzni, hanem csak betömni, vagy esetleg gyökérkezelni kell, akkor hallgass rá, hiszen a foghiány nem megoldás, a fogpótlás pedig sokkal tovább tart és több pénzbe is fáj.
Többféle fogeltávolítási módszer


Ha a kihúzandó fog nem bonyolultan helyezkedik el a szádban, például egy egyszerű első fogról van szó, amit egyszerűen meg tud fogni a fogorvos, akkor csak egy egyszerű foghúzásra kell számítanod.


Ha az eltávolítandó fog több gyökerű, akkor a fogorvos egy gyémánt fúró segítségével választja szét a gyökereket és távolítja el azokat.


Műtéti fogeltávolításra – amelytől a legtöbben rettegnek – csakis akkor van szükség, ha a fogak anatómiailag bonyolultan helyezkednek el, vagy ha például baleset következtében letörnek és fogóval már nem lehet megfogni őket.


Ha még keresed a megfelelő szájsebészt, akkor ajánljuk figyelmedbe a Móricz Dental fogászatát, akiknek a szájsebészeti áraikról itt tudsz tájékozódni.
 
egészségLegfrissebb cikkek


5 otthoni kütyü, ami megkönnyíti az életed
Az otthonunk az a hely, ahol a legtöbb időt töltjük, és ahol a leginkább vágyunk a kényelemre és a hatékonyságra. Az elmúlt évek technológiai fejlődése lehetővé tette, hogy számos praktikus eszközzel szereljük fel a lakásunkat, melyek megkönnyítik mindennapi életünket. Az alábbiakban bemutatok 5 olyan otthoni kütyüt, amelyek valóban hasznosak lehetnek, és segítenek abban, hogy az otthoni teendők egyszerűbbé és kellemesebbé váljanak.
6 tipp, hogyan lepd meg a párodat születésnapjára
A párod születésnapja egy kivételes alkalom arra, hogy meglepd és örömet szerezz neki, és ezek a tippek segítenek abban, hogy felejthetetlen élménnyé tedd ezt a napot számára.
6 kreatív gyerekzsúr ötlet, amit imádni fognak az ovisok!
Az óvodásokkal rendezett gyerekzsúrok mindig tele vannak vidámsággal és izgalmakkal, és hogy még felejthetetlenebbé tegyük ezeket az eseményeket, összegyűjtöttük neked a legkreatívabb ötleteket, amik garantáltan imádni fogják az ovisok!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!