Ezért fontos mielőbb pótolnod fogaid

Főoldal > Miért fontos fogaid pótlása? Ezért dönts a híddal történő fogpótlás mellett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért fontos fogaid pótlása? Ezért dönts a híddal történő fogpótlás mellett


2021/11/30
TK

Amennyiben foghiányban szenvedsz, mindenképp érdemes minél hamarabb orvosolni a problémát – ma már ugyanis számos fogpótlási technikáról beszélhetünk. 

Ragyogó mosoly titka

Természetes, hogy nem érzed jól magad bőrödben, ha foghiánnyal küzdesz – érhető, ha mosolyod bátortalanná válik. Viszont nem csak esztétikai szempontból fontos, hogy vigyázz fogaid épségére, ugyanis a foghiány számos egészségügyi problémával is járhat. Éppen emiatt érdemes minél hamarabb egy szakember segítségét kérned.


Miért fontos minél előbb pótolni hiányzó fogaidat?


A foghiány mint már említettem nem csak esztétikai szempontból számít problémának, de egészségügyi következményei is lehetnek. Abban az esetben ugyanis, ha sokáig fennáll a foghiány, akkor a szomszéd fogak is elmozdulhatnak a helyükről, ezzel is gondot okozva a fogsor egész szerkezetében – ezek pedig befolyásolhatják a rágást, ami további fogelvesztéshez, és állkapocsfájdalomhoz is vezethet.
Miért érdemes a híddal történő fogpótlás mellett dönteni?


Manapság már több módszerről beszélhetünk, amennyiben fogainkat szeretnénk pótoltatni. Viszont arra érdemes odafigyelnünk, hogy hány fogunk szorul majd rá a pótlásra – erről mindenképpen előzetesen érdemes konzultálni.


A fogpótlás híddal akkor számít jó megoldásnak, ha már több fogunk hiányáról beszélünk – ez elvégezhető akár fogimplantátumra helyezve is, annak függvényében, hogy mennyi fogat kell majd pótolni, valamint, hogy azok hol helyezkednek el.


Hogy néz ki egy fogpótlás?


Amennyiben úgy érzed, hogy Te is fogászati kezelésre szorulsz, akkor a Móricz Dental személyre szabott megoldásokat nyújt majd egy előzetes konzultáció során, és amennyiben szükséges, a diagnózis megállapítása után kezdődik meg orvosaik által a fogpótlás híddal, fogimplantátummal vagy fogkoronával, melyekről részeletes tájékoztatást kapsz, ezzel is segítve, hogy a rendelőbe érkezve a számodra legjobb döntést hozd meg.
egészség életmódLegfrissebb cikkek


Így fogyassz alkoholt okosan a nyári forróságban
A nyári rekkenő hőségben, valljuk be, az alkoholfogyasztás nem a legzseniálisabb ötlet. Néhány családi vagy baráti összejövetel – vagy egy egyszerű nyugodt este alkalmával azonban néha-néha mégis ráadjuk a fejünket. Lássuk, hogy hogyan ihatunk okosan a nyári nagy melegben!
Mitől nő a nő? – a legnagyobb szállóigék és idézetek
Korábbi cikkünkben már elhoztuk Nektek a legnagyobb szállóigéket arról, hogy mit is jelenthet igazából férfinak lenni. Ilyen ihletadó sztereotípiák és bölcsességek azonban szintúgy léteznek a nőket illetően is. Úgy gondolod túl sokat vársz a nőktől és azért nem találod az igazit, vagy éppen túl keveset, ezért pedig újra és újra csalódnod kell? Nézzük, milyen támpontokat kínálnak a néhol már-már elcsépeltté vált gondolatok és milyen új bölcsességek kerülnek még felszínre!
Nem biztos, hogy jó ötlet a fullasztó melegben hideg vizet inni
A perzselő kánikulában Te sem vágysz jobban másra, mint hogy ihass egy jéghideg üdítőt és lehűtsd magad? Nem biztos, hogy ez a legjobb, amit tehetsz. Mutatjuk, hogy miért!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!