Spaghetti
Legyen szó akár carbonara-ról, akár bolognai spaghettiről, ha nem brutálisan nagy adagban készítjük, akkor a tészta főzési idején túl maximum 10 percet kell fordítanunk az elkészítésére, hogy egy igazán tartalmas főételt kapjunk.
Mac n’ cheese
A mac n’ cheese nem más, mint a sajtos tészta fancy (de egyébként csak amerikai neve). A csupasz, feltét nélküli tésztákat a kigyerekeken kívül szinte sneki nem szereti, a sajtot viszont épp ellenkezőleg. A kettő kombinációjából pedig egy pofonegyszerű, de annál inkább laktató és ízlelőbimbókat kényeztető ételt kapunk.
Tipp: Próbáld ki több sajtfélével a méggazdagabb ízélményért!
Spanyol tortilla, avagy legényfogó rántotta
A krumplis omlettet, avagy a spanyol tortillát nem véletlenül hívják legényfogó rántottának is, ugyanis garantáltan mindenki szívét és gyomrát meghódítja. Pedig nem is kell hozzá más, mint burgonya, tojás, fűszerek és esetlegesen hagyma. Mindezt egy serpenyőben összesütjük, torta-módra szeleteljük és élvezzük a varázslatos ízeket.
Tipp: Egy kis szerecsendió minden krumplis ételhez tökéletesen illeszkedik és még jobb, különlegesebb ízt ad neki.
Indiai dahl
A dahl nem más, mint az indiaiak hüvelyesekből készült főzeléke. Nem kell hozzá más, mint vöröslencse (azért vörös, mert az fényévekkel gyorsabban puhul), curry, kurkuma, alapfűszerek és néhány szem krumpli a sűrítéshez. Ha szeretnénk tovább cifrázni, igazából bármilyen zöldséget adhatunk hozzá (hagymát és fokhagymát mindenképp érdemes, de a cukkini is jól illik bele). A legjobb benne, hogy semmi mást nem tartalmaz, mint fűszereket és zöldségeket, és mindössze annyi ideig kell főzni, míg a burgonya és a lencse megpuhul.
Paprikás csirke
Nem maradhat le a magyar gyomornak szánt listáról a paprikás csirke sem, ami örök klasszikus. Az első két tésztaételhez hasonlóan szintén elkészülhet körülbelül a tészta főzési ideje alatt. A csirkehús ugyanis roppantmód gyorsan puhul serpenyőben, így körülbelül 15-20 perc alatt az apróra vágott baromfi tejfölös, vagy tejszínes szósszal is tökéletesen készre főzhető.