Tenyél a mosolyodért a hétköznapokon is!

Főoldal > Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!


2022/05/25
SFV

Nem kell mindenáron méregdrága fogászati kezeléseken részt venned, hogy fogaid egészségesek legyenek. Sokat segíthet az is, ha néhány apróságra odafigyelsz rendszeresen a hétköznapokban. Lássuk, mik ezek!   

A fogak egészségéért a hétköznapokban

Rendszer az étkezésben


Ha némi rendszert viszel az étkezéseidbe, az nem csak az egészséges életmódhoz vezet közelebb, de fogaid egészségének megőrzéséhez is. Ha például nem nasizol a főétkezések közt, hanem a megkívánt finomságokat azok desszert részeként fogyasztod el, akkor a szád pH értékének van ideje normalizálódni és nem teremtesz folyamatosan savas környezetet a fogaid számára. Ugyanezen okból érdemes óvatosan fogyasztanod a szénsavas üdítőket és a citrusos italok, ugyanis ezek is a száj magasabb savtartalmát idézi elő, ami nagyobb teret enged fogaid károsodásának.


Fogmosás okosan


A fentebb írtakhoz kapcsolódva az egyes étkezések után érdemes legalább fél órát várnod a fogmosással hogy szád pH értéke normalizálódhasson. Ha ugyanis addig mosol fogat, míg szádban munkálkodnak az élelmiszer lebontásához szükséges anyagok, könnyedén roncsolhatod fogaidat és többet árthatsz a fogmosással, mint segítesz. Ugyanezen okból érdemes figyelned arra is, hogy ne dörzsöld erősen a fogaid és ne válassz túl durva sörtéjű fogkefét a fogmosáshoz. Sokkal többet érsz egy puha sörtéjű fogkefével történű óvatos, de alapos fogmosással.
A fogorvoshoz járás rendszeresítése


Fogorvoshoz járni talán nem a legnagyobb élmény senki számára, azonban ha rendszeresen eljárunk ellenőrzésekre és konzultációkra, könnyedén megelőzhetjük, hogy komolyabb problémával is fel kelljen keresnünk egy-egy fogászati rendelőt. Így például idejében kiszűrhető a fogszuvasodás és rendszeresen áteshetünk fogkőleszedésen is. Ha attól tartanál, hogy ez egy igencsak költséges befektetés lenne, hallgass az ész érvekre: sokkal kevesebbe kerülnek a rendszeres konzultációk és a kisebb beavatkozások, mint ha egy lyukas fog miatt nagyobb fogmegtartó kezeléseken kéne átesned, vagy fogászati implantátumot beültettetned. Ha erről Te magad is szeretnél meggyőződni, nézz szét a Móricz Dental oldalán és tájékozódj a fogászati árakról Budapesten – náluk ráadásul biztos kezekben tudhatod fogaid és garantáltan a legjobb ellátásban részesülsz!
 
egészség stílusLegfrissebb cikkek


A sikeres üzleti rendezvény pszichológiája: így legyen garantáltan sikeres!
Az üzleti rendezvények elengedhetetlenek a vállalkozások számára, hiszen lehetőséget teremtenek az ügyfelekkel, partnerekkel és alkalmazottakkal való kapcsolatépítésre, az új üzleti lehetőségek felfedezésére és az ötletek megosztására. Azonban egy sikeres üzleti rendezvény szervezése és lebonyolítása nem mindig egyszerű feladat. Ahhoz, hogy valóban hatékony és eredményes legyen, érdemes megismerni a pszichológiai tényezőket, amelyek hozzájárulnak a sikerhez. Ebben a cikkben feltárjuk a sikeres üzleti rendezvény pszichológiáját, és megosztunk néhány kulcsfontosságú tippet annak érdekében, hogy garantáltan sikeres eseményt szervezhess.
5 Tipp az állásinterjúra, ha érdekel a vagyonőri szakma
A vagyonőri pozíciók biztonsági felelősséggel járnak, és a jelentkezőknek meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak. Az állásinterjú során kiemelkedni és meggyőző lenni kulcsfontosságú. Az alábbi 5 tipp segíteni fog abban, hogy sikeresen átvészeled az állásinterjút, és elnyerd a vagyonőri pozíciót.
Ha így néz ki egy étterem honlapja, akkor menekülj: egy rossz étterem ismertetői
Az étterem honlapkészítés nem csak információforrásként szolgál a menükről és az elérhetőségről, hanem a vendégek első benyomását is meghatározzák. Egy jól kialakított és informatív honlap segít vonzani az érdeklődőket, míg egy rosszul megtervezett weboldal riasztó hatást is kelthet. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mik a tipikus jelek és ismertetők arra, hogy egy étterem honlapja nem megfelelő minőségű, és miért érdemes ezeket a helyeket elkerülni.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!