Tenyél a mosolyodért a hétköznapokon is!

Főoldal > Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!


2022/05/25
SFV

Nem kell mindenáron méregdrága fogászati kezeléseken részt venned, hogy fogaid egészségesek legyenek. Sokat segíthet az is, ha néhány apróságra odafigyelsz rendszeresen a hétköznapokban. Lássuk, mik ezek!   

A fogak egészségéért a hétköznapokban

Rendszer az étkezésben


Ha némi rendszert viszel az étkezéseidbe, az nem csak az egészséges életmódhoz vezet közelebb, de fogaid egészségének megőrzéséhez is. Ha például nem nasizol a főétkezések közt, hanem a megkívánt finomságokat azok desszert részeként fogyasztod el, akkor a szád pH értékének van ideje normalizálódni és nem teremtesz folyamatosan savas környezetet a fogaid számára. Ugyanezen okból érdemes óvatosan fogyasztanod a szénsavas üdítőket és a citrusos italok, ugyanis ezek is a száj magasabb savtartalmát idézi elő, ami nagyobb teret enged fogaid károsodásának.


Fogmosás okosan


A fentebb írtakhoz kapcsolódva az egyes étkezések után érdemes legalább fél órát várnod a fogmosással hogy szád pH értéke normalizálódhasson. Ha ugyanis addig mosol fogat, míg szádban munkálkodnak az élelmiszer lebontásához szükséges anyagok, könnyedén roncsolhatod fogaidat és többet árthatsz a fogmosással, mint segítesz. Ugyanezen okból érdemes figyelned arra is, hogy ne dörzsöld erősen a fogaid és ne válassz túl durva sörtéjű fogkefét a fogmosáshoz. Sokkal többet érsz egy puha sörtéjű fogkefével történű óvatos, de alapos fogmosással.
A fogorvoshoz járás rendszeresítése


Fogorvoshoz járni talán nem a legnagyobb élmény senki számára, azonban ha rendszeresen eljárunk ellenőrzésekre és konzultációkra, könnyedén megelőzhetjük, hogy komolyabb problémával is fel kelljen keresnünk egy-egy fogászati rendelőt. Így például idejében kiszűrhető a fogszuvasodás és rendszeresen áteshetünk fogkőleszedésen is. Ha attól tartanál, hogy ez egy igencsak költséges befektetés lenne, hallgass az ész érvekre: sokkal kevesebbe kerülnek a rendszeres konzultációk és a kisebb beavatkozások, mint ha egy lyukas fog miatt nagyobb fogmegtartó kezeléseken kéne átesned, vagy fogászati implantátumot beültettetned. Ha erről Te magad is szeretnél meggyőződni, nézz szét a Móricz Dental oldalán és tájékozódj a fogászati árakról Budapesten – náluk ráadásul biztos kezekben tudhatod fogaid és garantáltan a legjobb ellátásban részesülsz!
 
egészség stílusLegfrissebb cikkek


5 tipp, ami segít nagyszerű vezetővé válni
A nagy menedzserek nagyszerű vezetők lehetnek és kell is lenniük. A vezetők csak akkor hatékonyak, ha megfelelően irányítják csapatukat. A hangsúly most azon van, hogyan lehet felkészíteni a menedzsereket arra, hogy kiváló vezetőkké váljanak. Ebben az összefüggésben hogyan válhat egy menedzser jó vezetővé? Megpróbáltunk összeszedni 5 alapvető tippet, ami segíthet.
Mi az, ami egyetlen férfi neszesszeréből sem hiányozhat?
A férfiasan tökéletes megjelenéshez igenis hozzátartozik a makulátlan arcbőr. Márpedig férfiasság ide vagy oda, a legtöbben vagy száraz bőrrel, vagy zsíros, csillogó bőrfelülettel, esetleg kevert T-vonallal, vagy érett, ráncosodó arcbőrrel élnek együtt. Mindegy, hogy konkrétan melyik típusról van szó, mert a lényeg, hogy egyik sem maradhat gyógyír nélkül. Na, de nézzük, mitől is válhat a bőrápolás szimpatikussá az erősebbik nem tagjainak számára.
Így csökkentsd a villanyszámládat az irodában üvegfalak beépítésével
Nehéz elképzelni, hogy az átlátszó üveg dekorációként vagy design elemként működjön, igaz? Az igazság azonban az, hogy valójában az egész teret átalakíthatja. Íme 5 vitathatatlan ok, amiért érdemes átlátszó üveget használni az iroda megjelenésének javításához: 
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!