Tenyél a mosolyodért a hétköznapokon is!

Főoldal > Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!


2022/05/25
SFV

Nem kell mindenáron méregdrága fogászati kezeléseken részt venned, hogy fogaid egészségesek legyenek. Sokat segíthet az is, ha néhány apróságra odafigyelsz rendszeresen a hétköznapokban. Lássuk, mik ezek!   

A fogak egészségéért a hétköznapokban

Rendszer az étkezésben


Ha némi rendszert viszel az étkezéseidbe, az nem csak az egészséges életmódhoz vezet közelebb, de fogaid egészségének megőrzéséhez is. Ha például nem nasizol a főétkezések közt, hanem a megkívánt finomságokat azok desszert részeként fogyasztod el, akkor a szád pH értékének van ideje normalizálódni és nem teremtesz folyamatosan savas környezetet a fogaid számára. Ugyanezen okból érdemes óvatosan fogyasztanod a szénsavas üdítőket és a citrusos italok, ugyanis ezek is a száj magasabb savtartalmát idézi elő, ami nagyobb teret enged fogaid károsodásának.


Fogmosás okosan


A fentebb írtakhoz kapcsolódva az egyes étkezések után érdemes legalább fél órát várnod a fogmosással hogy szád pH értéke normalizálódhasson. Ha ugyanis addig mosol fogat, míg szádban munkálkodnak az élelmiszer lebontásához szükséges anyagok, könnyedén roncsolhatod fogaidat és többet árthatsz a fogmosással, mint segítesz. Ugyanezen okból érdemes figyelned arra is, hogy ne dörzsöld erősen a fogaid és ne válassz túl durva sörtéjű fogkefét a fogmosáshoz. Sokkal többet érsz egy puha sörtéjű fogkefével történű óvatos, de alapos fogmosással.
A fogorvoshoz járás rendszeresítése


Fogorvoshoz járni talán nem a legnagyobb élmény senki számára, azonban ha rendszeresen eljárunk ellenőrzésekre és konzultációkra, könnyedén megelőzhetjük, hogy komolyabb problémával is fel kelljen keresnünk egy-egy fogászati rendelőt. Így például idejében kiszűrhető a fogszuvasodás és rendszeresen áteshetünk fogkőleszedésen is. Ha attól tartanál, hogy ez egy igencsak költséges befektetés lenne, hallgass az ész érvekre: sokkal kevesebbe kerülnek a rendszeres konzultációk és a kisebb beavatkozások, mint ha egy lyukas fog miatt nagyobb fogmegtartó kezeléseken kéne átesned, vagy fogászati implantátumot beültettetned. Ha erről Te magad is szeretnél meggyőződni, nézz szét a Móricz Dental oldalán és tájékozódj a fogászati árakról Budapesten – náluk ráadásul biztos kezekben tudhatod fogaid és garantáltan a legjobb ellátásban részesülsz!
 
egészség stílusLegfrissebb cikkek


Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra
Az utóbbi időben megnőtt az ékszereket viselő férfiak száma, legyen szó Harry Stylesról és egyetlen gyöngyfülbevalójáról (és Gucci gyűrűvel díszített ujjairól) a MET Gálán, Paul Mescal ikonikus láncáról a Hétköznapi emberek (Normal People) sorozatban, vagy Shawn Mendesről, aki mindenhol megmutatja a férfiaknak, hogy itt az ideje, hogy férfi karkötőt vásároljanak.
Nagyszerű társ a futásban: a hatékony futócipők
A speciális futócipők számos előnyt nyújthatnak a futók számára, és közben javíthatják a futás élményét. Segítenek megtámasztani és kipárnázni a lábat. Sok közülük úgy van kialakítva, hogy segítsenek megvédeni a testet a sérülésektől. Tapasztalattól függetlenül bármelyik futónak érdemes megfontolni egy pár ilyen lábbeli beszerzését az edzési rutinjához.
5+1 dolog, amit csak a lányos apukák értenek meg
Lányos apukának lenni különleges élmény. A lányaik iránt érzett szeretet, az őket körülvevő védelmező ösztön és az állandóan változó szülői kihívások mind mindennapi részei ennek a szerepnek. Az alábbiakban bemutatunk 5+1 olyan dolgot, amelyet talán csak a lányos apukák érthetnek meg igazán.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!