Tenyél a mosolyodért a hétköznapokon is!

Főoldal > Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!


2022/05/25
SFV

Nem kell mindenáron méregdrága fogászati kezeléseken részt venned, hogy fogaid egészségesek legyenek. Sokat segíthet az is, ha néhány apróságra odafigyelsz rendszeresen a hétköznapokban. Lássuk, mik ezek!   

A fogak egészségéért a hétköznapokban

Rendszer az étkezésben


Ha némi rendszert viszel az étkezéseidbe, az nem csak az egészséges életmódhoz vezet közelebb, de fogaid egészségének megőrzéséhez is. Ha például nem nasizol a főétkezések közt, hanem a megkívánt finomságokat azok desszert részeként fogyasztod el, akkor a szád pH értékének van ideje normalizálódni és nem teremtesz folyamatosan savas környezetet a fogaid számára. Ugyanezen okból érdemes óvatosan fogyasztanod a szénsavas üdítőket és a citrusos italok, ugyanis ezek is a száj magasabb savtartalmát idézi elő, ami nagyobb teret enged fogaid károsodásának.


Fogmosás okosan


A fentebb írtakhoz kapcsolódva az egyes étkezések után érdemes legalább fél órát várnod a fogmosással hogy szád pH értéke normalizálódhasson. Ha ugyanis addig mosol fogat, míg szádban munkálkodnak az élelmiszer lebontásához szükséges anyagok, könnyedén roncsolhatod fogaidat és többet árthatsz a fogmosással, mint segítesz. Ugyanezen okból érdemes figyelned arra is, hogy ne dörzsöld erősen a fogaid és ne válassz túl durva sörtéjű fogkefét a fogmosáshoz. Sokkal többet érsz egy puha sörtéjű fogkefével történű óvatos, de alapos fogmosással.




A fogorvoshoz járás rendszeresítése


Fogorvoshoz járni talán nem a legnagyobb élmény senki számára, azonban ha rendszeresen eljárunk ellenőrzésekre és konzultációkra, könnyedén megelőzhetjük, hogy komolyabb problémával is fel kelljen keresnünk egy-egy fogászati rendelőt. Így például idejében kiszűrhető a fogszuvasodás és rendszeresen áteshetünk fogkőleszedésen is. Ha attól tartanál, hogy ez egy igencsak költséges befektetés lenne, hallgass az ész érvekre: sokkal kevesebbe kerülnek a rendszeres konzultációk és a kisebb beavatkozások, mint ha egy lyukas fog miatt nagyobb fogmegtartó kezeléseken kéne átesned, vagy fogászati implantátumot beültettetned. Ha erről Te magad is szeretnél meggyőződni, nézz szét a Móricz Dental oldalán és tájékozódj a fogászati árakról Budapesten – náluk ráadásul biztos kezekben tudhatod fogaid és garantáltan a legjobb ellátásban részesülsz!
 




egészség stílus



Legfrissebb cikkek


Így fogyassz alkoholt okosan a nyári forróságban
A nyári rekkenő hőségben, valljuk be, az alkoholfogyasztás nem a legzseniálisabb ötlet. Néhány családi vagy baráti összejövetel – vagy egy egyszerű nyugodt este alkalmával azonban néha-néha mégis ráadjuk a fejünket. Lássuk, hogy hogyan ihatunk okosan a nyári nagy melegben!
Mitől nő a nő? – a legnagyobb szállóigék és idézetek
Korábbi cikkünkben már elhoztuk Nektek a legnagyobb szállóigéket arról, hogy mit is jelenthet igazából férfinak lenni. Ilyen ihletadó sztereotípiák és bölcsességek azonban szintúgy léteznek a nőket illetően is. Úgy gondolod túl sokat vársz a nőktől és azért nem találod az igazit, vagy éppen túl keveset, ezért pedig újra és újra csalódnod kell? Nézzük, milyen támpontokat kínálnak a néhol már-már elcsépeltté vált gondolatok és milyen új bölcsességek kerülnek még felszínre!
Nem biztos, hogy jó ötlet a fullasztó melegben hideg vizet inni
A perzselő kánikulában Te sem vágysz jobban másra, mint hogy ihass egy jéghideg üdítőt és lehűtsd magad? Nem biztos, hogy ez a legjobb, amit tehetsz. Mutatjuk, hogy miért!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!