3 egyszerű módszer, hogy könnyedén el tudj aludni

Főoldal > 3 egyszerű módszer, hogy könnyedén álomba tudj merülni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 egyszerű módszer, hogy könnyedén álomba tudj merülni


2022/06/23
SFV

Neked is gondod van az elalvással és hosszú tízpercekig, vagy akár órákig forgolódsz esténként? Mostani cikkünkben megosztjuk a titkos receptet, hogy hogyan aludhatsz el gyorsan és könnyedén, ha már álomra hajtanád a fejed.

Alvástechnikák

Mindennek a kulcsa a kényelmes fekhely


Legyünk bármennyire kimerültek, minőségi alvásra csakis akkor van lehetőségünk, ha a fekhelyünk kellően kényelmes és el tudjuk magunkat engedni. Ellenkező esetben ugyanis vagy el sem tudunk aludni, vagy minimum teljesen elgémberedett tagokkal ébredünk majd reggel, vagy akár az éjszaka közepén. Éppen ezért érdemes tehát fokozott figyelmet fordítanunk a megfelelő ágy, és főleg a tökéletes matrac kiválasztására. Ha mindehhez egy puha takaró és egy megfelelő tartást biztosító párna is társul, akkor nyert ügyünk van.


Képernyőmentes idő lefekvés előtt


Bármennyire is nehezünkre esik, lefekvés előtt érdemes legalább egy órányi képernyő- és kékfénymentes időt biztosítani önmagunk számára. Ellenkező esetben ugyanis túl sok inger éri a szemünket és az agyunkat, amely a minőségi alvás útjába állhat. Ezt az időt elütheted szinte bármivel: egy kellemes fürdővel, egy jó könyvvel, vagy akár relaxálással.
Relaxálás és önmagunkra figyelés


A relaxáció, meditáció, vagy agykontroll gyakorlatai segíthetnek a minőségi alvás előkészítésében. Így ugyanis mind testünket, mind pedig lelkünket felkészíthetjük a pihenésre. Társíthatunk még hozzá akár elalvást segítő jógagyakorlatokat, vagy vezethetünk naplót, vagy akár hálanaplót.


Tipp: Ha azért nem tudsz elaludni, mert túl sok gondolat van a fejedben és ilyenkor jutnak eszedbe a legjobb ötletek, a relaxáció mellett segítségedre lehet az is, ha van egy jegyzettömb és egy toll az ágyad mellett, így bármikor felírhatod és ezzel együtt el is engedheted a felmerülő gondolatokat anélkül, hogy a reggelre történő elfeledés veszélye fenyegetne.
   
egészség életmódLegfrissebb cikkek


5 tipp, ami segít nagyszerű vezetővé válni
A nagy menedzserek nagyszerű vezetők lehetnek és kell is lenniük. A vezetők csak akkor hatékonyak, ha megfelelően irányítják csapatukat. A hangsúly most azon van, hogyan lehet felkészíteni a menedzsereket arra, hogy kiváló vezetőkké váljanak. Ebben az összefüggésben hogyan válhat egy menedzser jó vezetővé? Megpróbáltunk összeszedni 5 alapvető tippet, ami segíthet.
Mi az, ami egyetlen férfi neszesszeréből sem hiányozhat?
A férfiasan tökéletes megjelenéshez igenis hozzátartozik a makulátlan arcbőr. Márpedig férfiasság ide vagy oda, a legtöbben vagy száraz bőrrel, vagy zsíros, csillogó bőrfelülettel, esetleg kevert T-vonallal, vagy érett, ráncosodó arcbőrrel élnek együtt. Mindegy, hogy konkrétan melyik típusról van szó, mert a lényeg, hogy egyik sem maradhat gyógyír nélkül. Na, de nézzük, mitől is válhat a bőrápolás szimpatikussá az erősebbik nem tagjainak számára.
Így csökkentsd a villanyszámládat az irodában üvegfalak beépítésével
Nehéz elképzelni, hogy az átlátszó üveg dekorációként vagy design elemként működjön, igaz? Az igazság azonban az, hogy valójában az egész teret átalakíthatja. Íme 5 vitathatatlan ok, amiért érdemes átlátszó üveget használni az iroda megjelenésének javításához: 
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!