3 egyszerű módszer, hogy könnyedén el tudj aludni

Főoldal > 3 egyszerű módszer, hogy könnyedén álomba tudj merülni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 egyszerű módszer, hogy könnyedén álomba tudj merülni


2022/06/23
SFV

Neked is gondod van az elalvással és hosszú tízpercekig, vagy akár órákig forgolódsz esténként? Mostani cikkünkben megosztjuk a titkos receptet, hogy hogyan aludhatsz el gyorsan és könnyedén, ha már álomra hajtanád a fejed.

Alvástechnikák

Mindennek a kulcsa a kényelmes fekhely


Legyünk bármennyire kimerültek, minőségi alvásra csakis akkor van lehetőségünk, ha a fekhelyünk kellően kényelmes és el tudjuk magunkat engedni. Ellenkező esetben ugyanis vagy el sem tudunk aludni, vagy minimum teljesen elgémberedett tagokkal ébredünk majd reggel, vagy akár az éjszaka közepén. Éppen ezért érdemes tehát fokozott figyelmet fordítanunk a megfelelő ágy, és főleg a tökéletes matrac kiválasztására. Ha mindehhez egy puha takaró és egy megfelelő tartást biztosító párna is társul, akkor nyert ügyünk van.


Képernyőmentes idő lefekvés előtt


Bármennyire is nehezünkre esik, lefekvés előtt érdemes legalább egy órányi képernyő- és kékfénymentes időt biztosítani önmagunk számára. Ellenkező esetben ugyanis túl sok inger éri a szemünket és az agyunkat, amely a minőségi alvás útjába állhat. Ezt az időt elütheted szinte bármivel: egy kellemes fürdővel, egy jó könyvvel, vagy akár relaxálással.
Relaxálás és önmagunkra figyelés


A relaxáció, meditáció, vagy agykontroll gyakorlatai segíthetnek a minőségi alvás előkészítésében. Így ugyanis mind testünket, mind pedig lelkünket felkészíthetjük a pihenésre. Társíthatunk még hozzá akár elalvást segítő jógagyakorlatokat, vagy vezethetünk naplót, vagy akár hálanaplót.


Tipp: Ha azért nem tudsz elaludni, mert túl sok gondolat van a fejedben és ilyenkor jutnak eszedbe a legjobb ötletek, a relaxáció mellett segítségedre lehet az is, ha van egy jegyzettömb és egy toll az ágyad mellett, így bármikor felírhatod és ezzel együtt el is engedheted a felmerülő gondolatokat anélkül, hogy a reggelre történő elfeledés veszélye fenyegetne.
   
egészség életmódLegfrissebb cikkek


6 tipp, hogyan lepd meg a párodat születésnapjára
A párod születésnapja egy kivételes alkalom arra, hogy meglepd és örömet szerezz neki, és ezek a tippek segítenek abban, hogy felejthetetlen élménnyé tedd ezt a napot számára.
6 kreatív gyerekzsúr ötlet, amit imádni fognak az ovisok!
Az óvodásokkal rendezett gyerekzsúrok mindig tele vannak vidámsággal és izgalmakkal, és hogy még felejthetetlenebbé tegyük ezeket az eseményeket, összegyűjtöttük neked a legkreatívabb ötleteket, amik garantáltan imádni fogják az ovisok!
Ezek a legdrágább autók a világon - A luxus csúcsa
Amikor a legdrágább autókról beszélünk, nem csak a technológiai innovációt és a teljesítményt emeljük ki, hanem egy olyan exkluzív státusszimbólumot is, ami az autórajongók és gyűjtők körében kiemelt figyelmet kap. Ezek az autók nemcsak hogy csodálatos sebességre képesek, hanem minden egyes részletükben a luxust és a kifinomultságot testesítik meg.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!