Találd meg a tökéletes bort minden alkalomra

Főoldal > Így találd meg a tökéletes alkalomhoz illő bort

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így találd meg a tökéletes alkalomhoz illő bort


2022/04/12
SFV

A tévhitekkel ellentétben egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alkalomhoz milyen bort választasz. Mostani cikkünkben segítünk, hogy tisztában légy azzal, milyen eseményhez milyen bor dukál, így pedig megcsillogtathasd kifinomult ízlésed.

A tökéletes bor megtalálása

Formális rendezvények


Ha egy formális rendezvényre vagy hivatalos, akkor egy testes vörös bort illik magaddal vinned, de az apróbb ételek, falatkák, kínálók mellé választhatsz egy friss vöröset, vagy egy fűszeres fehérbort is.


Koktélpartik, állófogadások


Ha koktélpartit rendezel, vagy egy olyan eseményre vagy hivatalos, ahol könnyed falatok várhatók, akkor egy üde borral érheted el a legjobbakat. Ez lehet egy lágy rozé, vagy egy könnyű, gyümölcsös vörös.
Bort ajándékba


Ha ajándékba szeretnél bort adni, akkor minden esetben érdemes a megajándékozni kívánt személy ízlésére, személyiségére támaszkodnod. Ha ezzel nem vagy tisztában, akkor hívd segítségül az etikettet! Eszerint a fiatalabb férfiaknál egy minőségi fehérbor lehet a legjobb választás, míg az idősebbeknél egy testes vörössel semmiképp nem lőhetsz mellé. Ha hölgyet szeretnél eme nedűvel megajándékozni, akkor fiatalabbak esetében egy lágy rozé, míg idősebbek esetében egy könnyed fehérbor lehet a megfelelő választás.


Borozás a randevún


Ha a randevútokat néhány pohárka borral szeretnétek megkoronázni, akkor érdemes a könnyedebbektől a testesebbekig haladnotok – már, ha több pohárral is szeretnétek inni. Ebben az esetben egyébként nyugodtan megbeszélhetitek, hogy kinek milyen az ízlése a borok terén, és dönthettek ez alapján, hogy fehér, vagy vörös borral kezdődjön az evés.


Fehérbor ajánló Egerből


Jómagam rendkívül nagy szerelmese vagyok az egri Szépasszony-völgy fehérborainak. Ha esetleg ezen a környéken jártok, szeretnék a figyelmetekbe ajánlani két pincészetet, és innen is két igazán finom bort.


Tradíció Muskotály az Ostoros Pincészettől


Az Ostoros pincészet boraival nagyobb szupermarketekben is találkozhattok, így nem is kell feltétlen Egerig mennetek, hogy megkóstolhassátok ezt a bársonyosan hömpölygő félédes fehérbort. A gyártó maga kiemelten ajánlja könnyed beszélgetések, ázsiai ételek, gyümölcsös sajtok és gyümölcsös desszertek mellé. 


Dolce Vita a Szarvas Pincészettől


A Szépasszony-völgy 4-es számú pincéje ad otthont a Szarvas Pincészetnek, ahol megtalálható a kései szüretelésű Ottonel Muskotályból készült, magas szőlőcukor tartalmú Dolce Vita, amely aranysárga színben tündököl és tapasztalataim szerint elbűvölő ízvilággal és illattal kecsegtet. Kifejezetten az édes borok kedvelőinek ajánlom, de még annak is van esélye, hogy a testes, száraz vörösborok szerelmeseit is leveszi a lábukról.
 
elegancia stílus ünnepLegfrissebb cikkek


Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!
Nem kell mindenáron méregdrága fogászati kezeléseken részt venned, hogy fogaid egészségesek legyenek. Sokat segíthet az is, ha néhány apróságra odafigyelsz rendszeresen a hétköznapokban. Lássuk, mik ezek!   
Ez nem hiányozhat egy férfi otthonából!
Legyen sörcsap, szauna vagy grill sütő, biztos nem fogsz mellé, ha egy kiválló férfi lakásra vágysz! Ezek a kiegészítők tuti nem hiányozhatnak az otthonodból! Nézzük ezeket az otthoni kiegészítőket, ami férfiként nem hiányozhat!
Legyen a fiad is valódi úriember!
Te is szeretnéd, ha a még csöpp kisfiadból valódi úriember válna, szíveket hódítana és soha nem érhetné rossz szó a modorát? Essetek neki most a kiképzésnek, mutatjuk, hogyan!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!