Hogyan lehetek vonzó férfi? Mi kell ahhoz, hogy tetszek a nőknek?

Főoldal > Így lehetsz vonzóbb férfi a tudomány szerint

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így lehetsz vonzóbb férfi a tudomány szerint


2021/11/28
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Bizonyára mindenki egyet ért abban, hogy a vonzerőt mindenki egy szubjektív skálán méri. Nos, ehhez a tudománynak is lenn egy-két szava, ugyanis, mint kiderült, még a kevésbé jóképű férfiak is sokat tehetnek egy vonzóbb kisugárzás érdekében.

 

Hogyan lehetek vonzó férfi? Mi kell ahhoz, hogy tetszek a nőknek?

Hogyan lehetek vonzó férfi? Mi kell ahhoz, hogy tetszek a nőknek?

Az alábbiakban néhány tudományos eredményeken alapuló tanácsot olvashatsz arról, hogy hogyan válhatsz te is legvonzóbb verzióddá férfiként! Nyilván, nem mindegyiket kell és tudod, vagy akarod megfogadni, de az is lehet, hogy egy tipp is jelentősen megváltoztatja az életedet! 

 1. Növessz szakállat vagy borostát

A New South Wales-i Egyetem egyik 2013-as tanulmánya (itt olvashatod) szerint a nők azokat a férfiakat tartják a legszexibbnek, akik határozott arcszőrzettel rendelkeznek. A tanulmány szerzői szerint az arcszőrzet nem csupán az érettség és a férfiasság, hanem a dominancia és az agresszió egyik jele is lehet. A szakemberek arra jutottak, hogy egy „közepes” mennyiségű arcszőrzet a legvonzóbb a nők szemében.

 

2. Viselj napszemüveget

Nem, a napszemüvegektől nem véletlenül lesz minden férfi vonzóbb, amit Vanessa Brown, a Nottingham Trent Egyetem előadója tudományosan is alátámasztott (a kutatást itt találod). A napszemüvegtől azonnal titokzatosabbnak tűnünk, amit sokan rendkívül vonzónak tartanak. Mi több, a napszemüveg segít elrejteni az arc aszimmetriáját, ami szintén sokat dob a megjelenésen, hiszen az aszimmetria fontos (és általában tudatalatti) párválasztási szempont.

 

3. Járj emelt fővel

Egy, az arc vonzerejét vizsgáló tanulmány (itt van az egész) szerint a nők kifejezetten szexinek találják az olyan másodlagos nemi jellemzőket a férfiakon, mint a nagy állkapocscsontokat és a határozott arccsontokat, ugyanis ezek erős genetikai háttérre és magas tesztoszteronszintre utalnak – csupa igazán férfias dologra!
Éppen ezért, ha enyhén felemelt állal jársz, azzal láthatóbbá teszed arcod csontozatát, illetve pszichológiailag is dominanciát árasztasz majd magadból.

 

4. Próbálj fontosnak tűnni

Egy 2010-es tanulmány (a kutatás itt) amelyet a Cardiff-i Metropolitan Egyetem kutatói készítettek, rávilágított, hogy azokat a férfiakat, akik egy drága autó mellett tűntek fel a képeken, lényegesen vonzóbbnak találtak a nők, mint azok, akik egy hétköznapibb márkájú járgány mellett pózoltak. Nincs persze szükséged drága autóra, hogy vonzóbbnak tűnj, hiszen ebből kikövetkeztethetjük, hogy már az igényes öltözködés is sokat dobhat megjelenéseden és vonzerődön.

 

5. Mutatkozz baráti körödben

A San Diegói California Egyetem kutatói szerint (részletesen itt) a férfiak vonzóbbnak tűnnek, ha baráti körükben jelennek meg valahol. Ez a „vezérszurkoló hatás” nevű jelenségnek köszönhető, ami lényegében azt jelenti, hogy az emberek vonzóbbnak tűnnek, ha csoportban mutatkoznak. Aki a csoport tagjait egyszerre vizsgálja, az több arcot lát, és ilyenkor a vonzerő (vagy annak hiánya) eloszlik a csoport tagjai között. Ez nőknél és férfiaknál is működik.

 

6. Légy kedves, önzetlen

A Guelph-i Egyetem és a Nipissing Egyetem közös tanulmánya ( a kutatás itt) során 800 főt kérdeztek eddigi szexuális életükről, illetve arról, hogy milyen gyakran bizonyítják önzetlenségüket például jótékonysági munkával, véradással, vagy más, hasonló jellegű tevékenységekkel. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy van-e összefüggés egy személy önzetlensége, illetve a között, hogy milyen aktívak szexuálisan.
Mint kiderült, az önzetlenebb megkérdezetteknek több szexben volt részük, és több emberrel is randevúztak, mint azok, akik önzőbbnek vallották magukat. Ez logikus, elvégre az önzőség nem épp vonzó tulajdonság.

 

7. Nevettesd meg partneredet

A nők imádják azokat a férfiakat, akik meg tudják nevettetni őket. Ezt már 2006-ban bizonyították (a részletek itt), amikor is egy tanulmány résztvevőitől megkérdezték, hogy mennyire értékelik partnerükben azt, hogy meg tudják nevettetni őket. Mint kiderült, a nők nagyon is nagyra értékelik partnerük humorérzékét, és fontosnak tartják, hogy a másik meg tudja nevettetni őket.

8. Mosolyogj, de lassan

Egy különösen érdekes tanulmány (itt olvashatod) során a szakértők arra jutottak, hogy azok a férfiak, akik lassabban mosolyodnak el, vonzóbbnak és megbízhatóbbnak tűnnek a nők szemében, mint azok, akik sokkal hamarabb mosolygóssá válnak.

 

9. Szálkásíts, de ne gyúrd túl magad

A Kaliforniai Egyetem kutatói szerint (részletek itt) a nők vonzóbbnak tartják azokat a férfiakat, akik izmosabbak, mint vékonyabb társaik, de nem túl izmosak, mint például a testépítők. Tehát egy kis izom mindenképpen segíthet, de könnyű túlzásokba esni a testépítéssel.

 

10. Szerezz egy gitárt

Egyes hangszerek automatikusan vonzóbbá varázsolnak egy férfit. Na persze, nem feltétlenül a cintányérokról van szó – sokkal inkább a gitárokról. Habár az elméletet bizonyító kutatás eredményeit a publikációjuk óta (megbízhatatlan adatokra hivatkozva) visszavonták (az adatok itt), bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy a zenekarok gitárosai azok, akikre a leggyakrabban vágynak a nők, szóval csak lehet benne valami!

 

11. Kerüld a borzasztó „csajozós dumákat”

Ha szeretnél vonzóbbnak tűnni a nők szemében, akkor ne próbáld olcsó, lejárt, gyenge szövegekkel felszedni őket. A New Palth-i New York-i Állami Egyetem egyik tanulmánya (itt) szerint a nők sokkal inkább vonzódnak olyan férfiakhoz, akik normálisan szólítják meg őket, mint azokhoz, akik giccses és kínos „csajozós dumákkal” próbálkoznak náluk. Egy teljesen hétköznapi bók sokkal többet ér a megszólításkor, mint egy kínos szöveg, ami sokkal garantáltan jobban hangzik a fejedben, mint kimondva.

 

12. Szerezz egy kutyát

Több, egymástól független tanulmányból is kiderült, hogy egy férfi sokkal vonzóbbnak tűnik a nők szemében, ha kutyával jelenik meg valahol. Négy tanulmány is arra jutott, hogy a férfiak vonzereje háromszorosára nő egy kutya társaságában! Természetesen csak akkor szerezz kutyát, ha felelős gazdája is lennél, és ha így teszel, akkor biztos lehet benne, hogy a gondoskodást ily módon is meghálálja majd!

13. Ügyelj a nyitott testtartásra

Habár a társadalom általánosságban nem nézi jó szemmel, ha egy férfi hatalmas terpeszben ül a metrón, egy brit tanulmány (ez itt, ni) szerint mégis vonzóbbak lehetnek azok a férfiak, akik nyitott, domináns testtartással (széttárt lábak és nyújtott karok) ülnek, mint azok, akik nem. Csak ügyelj rá, hogy hol és milyen keretek között teszed ezt!

 

14. Fogyassz több fokhagymát

A prágai Károly Egyetem, a cseh Nemzeti Mentálhigiénés Intézet, illetve a brit Stirlingi Egyetem közös tanulmánysorozatából (ebből itt) kiderült, hogy azok a férfiak, akik fokhagymát fogyasztanak, „kellemes” és „vonzó” illatot árasztanak magukból, ellentétben azokkal, akik nem esznek fokhagymát. Na persze, itt nem a fokhagyma okozta kellemetlen leheletre kell gondolni – ez továbbra is kerülendő, főleg, ha szeretnél vonzóbbá válni a nők szemében (vagyis orrában).

 

15. Tűnj büszkének

A British columbiai egyetem egy 2011-es tanulmánya (ez) szerint azok, akiknek az arckifejezése és testbeszéde is büszkeségről árulkodik, vonzóbbnak és boldogabbnak tűnnek mások szemében. Találj valamit, amire büszke lehetsz, és tartsd lelki szemeid előtt, amikor nőkkel beszélsz!

 

16. Ne rejtsd el a sebhelyeidet

A Liverpooli Egyetem, és a Stirlingi Egyetem kutatói szerint (a kutatás itt) a sebhelyes férfiak vonzóbbak, mint a sebhely nélküliek. Érdemes megjegyezni, hogy a kutatási eredmények szerint ez inkább csak a rövidtávú kapcsolatokra érvényes.

 

17. Végezz önkéntes munkát

Ha azonban hosszútávú kapcsolatra vágysz, akkor ideje önkéntesnek állni a nők ugyanis sokkal, de sokkal vonzóbbnak tartják (erről itt olvashatsz) azokat a férfiakat, akik önzetlenül áldozzák fel erejüket és szabadidejüket, hogy másoknak segíthessenek.

 

18. Lépkedj magabiztosan

Amellett, hogy büszkének mutatod magadat, és emelt fővel jársz, testtartásodra is érdemes odafigyelned, hiszen a nők sokkal jobban vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akiknek minden lépése és mozdulata magabiztosságot sugároz magából. Húzd ki magad, büszkén!

 

19. Használj kölnit

Az International Journal of Cosmetic Science nevű tudományos lapban megjelent egyik tanulmány (ez itt) szerint sokkal magabiztosabbak voltak azok a kísérleti alanyok, akik kölnivel fújták be magukat, és vonzóbbnak is érezték magukat.
Ami azonban igazán érdekes, az az, hogy miután a nőknek egy lenémított videón megmutatták ezeket a férfiakat, a hölgyek vonzóbbnak értékelték azokat, akik kölnit viseltek, mint azokat, akiken nem voltak ilyen illatok. A kölnik által szerzett magabiztosság tehát látható is, nem csak érezhető – a nők pedig észreveszik az ilyesmit.

 

20. Ápold a fogaidat

Ez az utolsó pont magától értetődő, de azért megemlítenénk. Egy szép, ép fogsor sokat dob az ember vonzerején, függetlenül attól, hogy nőkről, vagy férfiakról beszélünk. A Leedsi Egyetem és a Central Lancashire-i Egyetem kutatói arra jutottak (ők itt) hogy a férfi fogak lényegében olyanok, mint a páva díszes farktollazata, ha a párválasztásról van szó. Ügyelj tehát fogaidra, és tartsd őket a legjobb állapotukban! Ehhez Budapesten fogászatot itt találsz!Legfrissebb cikkek


6 tipp, hogyan lepd meg a párodat születésnapjára
A párod születésnapja egy kivételes alkalom arra, hogy meglepd és örömet szerezz neki, és ezek a tippek segítenek abban, hogy felejthetetlen élménnyé tedd ezt a napot számára.
6 kreatív gyerekzsúr ötlet, amit imádni fognak az ovisok!
Az óvodásokkal rendezett gyerekzsúrok mindig tele vannak vidámsággal és izgalmakkal, és hogy még felejthetetlenebbé tegyük ezeket az eseményeket, összegyűjtöttük neked a legkreatívabb ötleteket, amik garantáltan imádni fogják az ovisok!
Ezek a legdrágább autók a világon - A luxus csúcsa
Amikor a legdrágább autókról beszélünk, nem csak a technológiai innovációt és a teljesítményt emeljük ki, hanem egy olyan exkluzív státusszimbólumot is, ami az autórajongók és gyűjtők körében kiemelt figyelmet kap. Ezek az autók nemcsak hogy csodálatos sebességre képesek, hanem minden egyes részletükben a luxust és a kifinomultságot testesítik meg.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!