Milyen italokat illik és nem illik felszolgálni egy üzleti vacsorán: üzleti vacsora ital etikett 2024

Főoldal > Milyen italokat illik és nem illik felszolgálni egy üzleti vacsorán?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Milyen italokat illik és nem illik felszolgálni egy üzleti vacsorán?


2024/02/20
VN

Az üzleti vacsorák kiemelkedő fontosságúak az üzleti kapcsolatok szempontjából. Nem csupán az étel, hanem az italok kiválasztása is meghatározó lehet egy sikeres találkozó során, ami az üzleti protokoll fontos része is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen italokat illik és nem illik felszolgálni egy üzleti vacsorán.

Üzleti vacsora ital etikett

Az alkohol kérdése

Az alkohol fogyasztása érzékeny téma lehet az üzleti környezetben. Habár az alkoholfogyasztás társadalmi szempontból elfogadott, fontos figyelembe venni az az alkohol okozta lehetőséges kellemetlenségeket egy üzleti eseményen. Ezért fontos előre megfontolni, hogy milyen alkoholos italokat kínálunk, és azt is bele kell kalkulálni, hogy mennyire nyitottak a vendégek az alkoholfogyasztásra.

 Milyen italokat illik felszolgálni?

 • Könnyű italok: A könnyű italok, mint a pezsgő vagy a fehérbor, általában elfogadhatók üzleti vacsorákon. Ezek általában alacsonyabb alkoholtartalommal rendelkeznek, és könnyebben elfogyaszthatók egy hosszú vacsora alatt anélkül, hogy túl sok befolyást gyakorolnának a résztvevőkre.
 • Prémium borok: Ha a vendégek között vannak borrajongók vagy a rendezvény a minőséget és a presztízst hangsúlyozza, akkor érdemes prémium borokat kínálni. Ezek lehetnek vörös- vagy fehérborok, melyek kiváló minőséget képviselnek és megfelelnek az üzleti környezet eleganciájának. Egy üzleti étterem Kaposváron mindenképpen fel van szerelve ilyenekből, hiszen a mesés balatoni borvidékek is csak egy karnyújtásnyira vannak.
 • Klasszikus koktélok: Néhány jól ismert klasszikus koktél, mint például a martini alkalmas lehet egy üzleti vacsora kísérő italaként. Ezek a koktélok általában mérsékelt alkoholtartalommal rendelkeznek, és kifinomult ízvilágot képviselnek, ami ideális lehet az üzleti beszélgetésekhez.

 

Milyen italokat nem illik felszolgálni?

 • Erős italok: Az erős italok, mint például a whisky vagy a vodka, általában nem a legmegfelelőbb választás egy üzleti vacsorán. Ezek az italok magasabb alkoholtartalommal rendelkeznek, és könnyen túlzott fogyasztáshoz vezethetnek, ami kockázatot jelenthet az üzleti tárgyalásokra és a résztvevők egészségére nézve.
 • Olcsó vagy silány minőségű alkohol: Az olcsó vagy silány minőségű alkoholos italok kerülendők egy üzleti vacsorán. Ezek az italok általában nemcsak rossz ízűek lehetnek, de a minőség hiánya nem illik az üzleti környezetbe, ahol az exkluzivitás és a minőség fontos szempontok.
 • Extravagáns vagy különleges italok: Bár egy kis különlegesség hozzáadhat izgalmat egy vacsorához, az extravagáns vagy különleges italok felszolgálása kockázatos lehet egy üzleti eseményen. Ezek az italok gyakran polarizáló hatást gyakorolnak, és megoszthatják a véleményeket, ami zavarba hozhatja a vendégeket és elterelheti a figyelmet az üzleti célokról.

 

Alternatív italok

 • Az alkoholfogyasztás nem mindenki számára megfelelő vagy kívánatos egy üzleti vacsora során. Ezért fontos gondoskodni alternatív italokról is, amelyek alkoholmentesek és ízletesek.
 • Ásványvíz vagy szénsavas italok: Ezek az italok ideálisak lehetnek azoknak, akik nem kívánnak alkoholt fogyasztani, vagy akik szeretnék csökkenteni az alkoholfogyasztásukat egy üzleti esemény során.
 • Frissítő koktélok: A frissítő, alkoholmentes koktélok nagyszerű választás lehet azoknak, akik valami különlegeset szeretnének kipróbálni anélkül, hogy alkoholt fogyasztanának. Ezek az italok általában gyümölcslevek, szirupok és gyógynövények kombinációjából készülnek, és kiváló alternatívát jelentenek az alkoholos italokhoz képest.
   életmód technológia trend ünnepLegfrissebb cikkek


Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra
Az utóbbi időben megnőtt az ékszereket viselő férfiak száma, legyen szó Harry Stylesról és egyetlen gyöngyfülbevalójáról (és Gucci gyűrűvel díszített ujjairól) a MET Gálán, Paul Mescal ikonikus láncáról a Hétköznapi emberek (Normal People) sorozatban, vagy Shawn Mendesről, aki mindenhol megmutatja a férfiaknak, hogy itt az ideje, hogy férfi karkötőt vásároljanak.
Nagyszerű társ a futásban: a hatékony futócipők
A speciális futócipők számos előnyt nyújthatnak a futók számára, és közben javíthatják a futás élményét. Segítenek megtámasztani és kipárnázni a lábat. Sok közülük úgy van kialakítva, hogy segítsenek megvédeni a testet a sérülésektől. Tapasztalattól függetlenül bármelyik futónak érdemes megfontolni egy pár ilyen lábbeli beszerzését az edzési rutinjához.
5+1 dolog, amit csak a lányos apukák értenek meg
Lányos apukának lenni különleges élmény. A lányaik iránt érzett szeretet, az őket körülvevő védelmező ösztön és az állandóan változó szülői kihívások mind mindennapi részei ennek a szerepnek. Az alábbiakban bemutatunk 5+1 olyan dolgot, amelyet talán csak a lányos apukák érthetnek meg igazán.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!