Üzleti ebéd? 10 alapszabály, amire érdemes odafigyelni! legfontosabb üzleti ebéd alapszabályok, tippek üzleti ebédhez

Főoldal > Üzleti ebéd? 10 alapszabály, amire érdemes odafigyelni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Üzleti ebéd? 10 alapszabály, amire érdemes odafigyelni!


2023/08/09
VN

Az üzleti ebéd számos vállalkozásban és szakmai körben elterjedt gyakorlat, ami lehetőséget teremt az üzleti kapcsolatok elmélyítésére és új üzleti lehetőségek megteremtésére. Az üzleti ebédek azonban nem csak egyszerű étkezések, hanem olyan események is, ahol komoly lehetőség rejlik a szakmai sikerek eléréséhez. Ezért fontos, hogy megfelelően készüljünk fel, és betartsunk néhány alapszabályt, hogy sikeres és eredményes legyen az ebéd.

Üzleti ebéd fizetési szabályok

#1. Üzleti ebéd előtt ismerd meg az embereket és a céget

Mielőtt meghívnál valakit üzleti ebédre, ismerd meg azokat az embereket, akikkel találkozol, és az ő cégeiket. Kutass utánuk, olvass utánuk, és tudj meg minden fontos információt róluk. Ez segíteni fog abban, hogy tisztában legyél az elvárásaikkal és az érdekeikkel.

 #2. Az üzleti ebédhez válassz megfelelő helyszínt

Az üzleti ebéd helyszíne különösen fontos. Olyan éttermet válassz, ami megfelelő hangulattal rendelkezik, és ahol könnyű és zavartalan lesz a beszélgetés. A nyugodt és elegáns környezet segít abban, hogy hatékonyan tárgyaljatok az üzleti ügyekről. Ajánlunk is egy nagyon jó helyet, a Memoriae éttermet! Ez az üzleti étterem Kaposvár belvárosában található, csodaszép környezetben. magas színvonalú a konyha, és a kiszolgálás is. olyan ételek sorakoznak az étlapon, amikkel könnyen lehengereled majd üzleti feleidet, és a privát tér is biztosított. Amennyiben fontos tárgyalásra készülsz, egyeztess a személyzettel!

 

#3. Az étlap nagyon fontos az üzleti ebéden

Legyél előre tisztában az étterem étlapjával, és ha lehetséges, válaszd ki az ételt előre. Kerüld az olyan ételeket, amelyek nehezen fogyaszthatók, vagy amelyek különösen kényelmetlen helyzetbe hozhatnak. A fent említett Memorae étteremben sok könnyen fogyasztható, modern fogás található az étlapon, amiket igényesen tálalnak. Az étkezés közbeni kényelmetlenség zavarhatja az üzleti tárgyalásokat.

 

#4. Egy üzleti ebéden a rendelés sorrendje is számít

A rendelés módja is fontos lehet. Ha te hívtad meg a vendéget, engedd meg neki, hogy először rendeljen, majd kövesd az ő példáját. Ez segíthet abban, hogy az ételválasztásnál ne érezzenek nyomást, és kényelmesen dönthessenek.

 

#5. Ki fog fizetni az üzleti ebéden?

Ha te hívtad meg az üzleti ebédre a partnert, te vagy az, aki fizet. Ez mutatja az udvariasságodat és hajlandóságodat arra, hogy a másik félnek kedvezel. Azonban ha a másik fél ragaszkodik ahhoz, hogy fizessen, ne erőszakoskodj vele, de mutasd ki a hajlandóságodat, hogy te állod az ebéd költségeiért.

 

#6. Illik mobiltelefont használni az üzleti ebéden?

Kerüld el a mobiltelefonod használatát az ebéd alatt. Ez alapvető illemszabály, és azt mutatja, hogy tiszteletteljesen és teljes figyelemmel fordulsz a tárgyalópartnered felé.

 

#7. Ne vitasd az étterem választását

Amennyiben a vendég kérte meg, hogy ő válassza ki az éttermet, ne kritizáld az ő döntését. Mindenki más ízlése más, és fontos, hogy tiszteletben tartsd az ő preferenciáit is.

 

#8. Az üzleti ebéd időzítése

A megfelelő időpont kiválasztása szintén lényeges. Az ebéd ideje lehetőleg kerülje az üzleti nap legfeszültebb részét. Így mindketten nyugodtan és felkészülten tudtok részt venni az ebéden, és jobban koncentrálhattok a tárgyalásokra.

 

#9. Optimálisan mennyi ideig tart egy üzleti ebéd? 

Az üzleti ebédeknek ne legyen túl hosszú az időtartama. Körülbelül egy-két órás időintervallumot célozz meg, hogy minden fontos kérdést megvitathassatok, de ne legyen kimerítő és fárasztó az ebéd.

 

# 10.Köszönetnyilvánítás az üzleti ebéd után

Az ebéd után mindig adj hálát a vendégnek azért, hogy időt szánt rád, és részt vett az üzleti ebéden. Az udvarias hozzáállás hosszú távon segíthet a kapcsolatok erősítésében és az üzleti sikerek elérésében.
 
család divat trendLegfrissebb cikkek


Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra
Az utóbbi időben megnőtt az ékszereket viselő férfiak száma, legyen szó Harry Stylesról és egyetlen gyöngyfülbevalójáról (és Gucci gyűrűvel díszített ujjairól) a MET Gálán, Paul Mescal ikonikus láncáról a Hétköznapi emberek (Normal People) sorozatban, vagy Shawn Mendesről, aki mindenhol megmutatja a férfiaknak, hogy itt az ideje, hogy férfi karkötőt vásároljanak.
5+1 dolog, amit csak a lányos apukák értenek meg
Lányos apukának lenni különleges élmény. A lányaik iránt érzett szeretet, az őket körülvevő védelmező ösztön és az állandóan változó szülői kihívások mind mindennapi részei ennek a szerepnek. Az alábbiakban bemutatunk 5+1 olyan dolgot, amelyet talán csak a lányos apukák érthetnek meg igazán.
Ezek a horoszkópú nők lesznek a legjobb feleségek
A csillagok néha útmutatást adhatnak a szerelem és az összeillés világában. Nézzük meg, mely horoszkóp jegyek női képviselői híresen jó feleségekké válhatnak, figyelembe véve azokat az egyedi tulajdonságokat, amelyek különösen előnyösek lehetnek egy hosszú távú, boldog kapcsolat kialakításához.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!