Üzleti ebéd? 10 alapszabály, amire érdemes odafigyelni! legfontosabb üzleti ebéd alapszabályok, tippek üzleti ebédhez

Főoldal > Üzleti ebéd? 10 alapszabály, amire érdemes odafigyelni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Üzleti ebéd? 10 alapszabály, amire érdemes odafigyelni!


2023/08/09
VN

Az üzleti ebéd számos vállalkozásban és szakmai körben elterjedt gyakorlat, ami lehetőséget teremt az üzleti kapcsolatok elmélyítésére és új üzleti lehetőségek megteremtésére. Az üzleti ebédek azonban nem csak egyszerű étkezések, hanem olyan események is, ahol komoly lehetőség rejlik a szakmai sikerek eléréséhez. Ezért fontos, hogy megfelelően készüljünk fel, és betartsunk néhány alapszabályt, hogy sikeres és eredményes legyen az ebéd.

Üzleti ebéd fizetési szabályok

#1. Üzleti ebéd előtt ismerd meg az embereket és a céget

Mielőtt meghívnál valakit üzleti ebédre, ismerd meg azokat az embereket, akikkel találkozol, és az ő cégeiket. Kutass utánuk, olvass utánuk, és tudj meg minden fontos információt róluk. Ez segíteni fog abban, hogy tisztában legyél az elvárásaikkal és az érdekeikkel.

 #2. Az üzleti ebédhez válassz megfelelő helyszínt

Az üzleti ebéd helyszíne különösen fontos. Olyan éttermet válassz, ami megfelelő hangulattal rendelkezik, és ahol könnyű és zavartalan lesz a beszélgetés. A nyugodt és elegáns környezet segít abban, hogy hatékonyan tárgyaljatok az üzleti ügyekről. Ajánlunk is egy nagyon jó helyet, a Memoriae éttermet! Ez az üzleti étterem Kaposvár belvárosában található, csodaszép környezetben. magas színvonalú a konyha, és a kiszolgálás is. olyan ételek sorakoznak az étlapon, amikkel könnyen lehengereled majd üzleti feleidet, és a privát tér is biztosított. Amennyiben fontos tárgyalásra készülsz, egyeztess a személyzettel!

 

#3. Az étlap nagyon fontos az üzleti ebéden

Legyél előre tisztában az étterem étlapjával, és ha lehetséges, válaszd ki az ételt előre. Kerüld az olyan ételeket, amelyek nehezen fogyaszthatók, vagy amelyek különösen kényelmetlen helyzetbe hozhatnak. A fent említett Memorae étteremben sok könnyen fogyasztható, modern fogás található az étlapon, amiket igényesen tálalnak. Az étkezés közbeni kényelmetlenség zavarhatja az üzleti tárgyalásokat.

 

#4. Egy üzleti ebéden a rendelés sorrendje is számít

A rendelés módja is fontos lehet. Ha te hívtad meg a vendéget, engedd meg neki, hogy először rendeljen, majd kövesd az ő példáját. Ez segíthet abban, hogy az ételválasztásnál ne érezzenek nyomást, és kényelmesen dönthessenek.

 

#5. Ki fog fizetni az üzleti ebéden?

Ha te hívtad meg az üzleti ebédre a partnert, te vagy az, aki fizet. Ez mutatja az udvariasságodat és hajlandóságodat arra, hogy a másik félnek kedvezel. Azonban ha a másik fél ragaszkodik ahhoz, hogy fizessen, ne erőszakoskodj vele, de mutasd ki a hajlandóságodat, hogy te állod az ebéd költségeiért.

 

#6. Illik mobiltelefont használni az üzleti ebéden?

Kerüld el a mobiltelefonod használatát az ebéd alatt. Ez alapvető illemszabály, és azt mutatja, hogy tiszteletteljesen és teljes figyelemmel fordulsz a tárgyalópartnered felé.

 

#7. Ne vitasd az étterem választását

Amennyiben a vendég kérte meg, hogy ő válassza ki az éttermet, ne kritizáld az ő döntését. Mindenki más ízlése más, és fontos, hogy tiszteletben tartsd az ő preferenciáit is.

 

#8. Az üzleti ebéd időzítése

A megfelelő időpont kiválasztása szintén lényeges. Az ebéd ideje lehetőleg kerülje az üzleti nap legfeszültebb részét. Így mindketten nyugodtan és felkészülten tudtok részt venni az ebéden, és jobban koncentrálhattok a tárgyalásokra.

 

#9. Optimálisan mennyi ideig tart egy üzleti ebéd? 

Az üzleti ebédeknek ne legyen túl hosszú az időtartama. Körülbelül egy-két órás időintervallumot célozz meg, hogy minden fontos kérdést megvitathassatok, de ne legyen kimerítő és fárasztó az ebéd.

 

# 10.Köszönetnyilvánítás az üzleti ebéd után

Az ebéd után mindig adj hálát a vendégnek azért, hogy időt szánt rád, és részt vett az üzleti ebéden. Az udvarias hozzáállás hosszú távon segíthet a kapcsolatok erősítésében és az üzleti sikerek elérésében.
 
család divat trendLegfrissebb cikkek


A sikeres üzleti rendezvény pszichológiája: így legyen garantáltan sikeres!
Az üzleti rendezvények elengedhetetlenek a vállalkozások számára, hiszen lehetőséget teremtenek az ügyfelekkel, partnerekkel és alkalmazottakkal való kapcsolatépítésre, az új üzleti lehetőségek felfedezésére és az ötletek megosztására. Azonban egy sikeres üzleti rendezvény szervezése és lebonyolítása nem mindig egyszerű feladat. Ahhoz, hogy valóban hatékony és eredményes legyen, érdemes megismerni a pszichológiai tényezőket, amelyek hozzájárulnak a sikerhez. Ebben a cikkben feltárjuk a sikeres üzleti rendezvény pszichológiáját, és megosztunk néhány kulcsfontosságú tippet annak érdekében, hogy garantáltan sikeres eseményt szervezhess.
5 Tipp az állásinterjúra, ha érdekel a vagyonőri szakma
A vagyonőri pozíciók biztonsági felelősséggel járnak, és a jelentkezőknek meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak. Az állásinterjú során kiemelkedni és meggyőző lenni kulcsfontosságú. Az alábbi 5 tipp segíteni fog abban, hogy sikeresen átvészeled az állásinterjút, és elnyerd a vagyonőri pozíciót.
Ha így néz ki egy étterem honlapja, akkor menekülj: egy rossz étterem ismertetői
Az étterem honlapkészítés nem csak információforrásként szolgál a menükről és az elérhetőségről, hanem a vendégek első benyomását is meghatározzák. Egy jól kialakított és informatív honlap segít vonzani az érdeklődőket, míg egy rosszul megtervezett weboldal riasztó hatást is kelthet. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mik a tipikus jelek és ismertetők arra, hogy egy étterem honlapja nem megfelelő minőségű, és miért érdemes ezeket a helyeket elkerülni.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!