Ezek a tippek neked is segíthetnek, hogy helyesen viseld öltönyödet!

fooldal > Elengedhetetlen tippek a helyes öltönyviseléshez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elengedhetetlen tippek a helyes öltönyviseléshez


2018/07/25
CsA

Minden férfi ruhatárának elengedhetetlen darabja az öltöny! Azonban az öltönyviselésének szabályai vannak, amelyeket a tökéletes megjelenés érdekében kötelező lenne betartani. Cikkünkben összefoglaltuk az 5 legfontosabb szabályt arról, hogy hogyan viseld öltönyödet, ha igazán elegáns és kifinomult megjelenést szeretnél elérni.

Öltönyviselési szabályok

Tippek az öltönyviseléshez

1. Megfelelő méret

Kijelenthetjük, hogy az öltönyviselés legfontosabb szabálya, hogy az öltöny méretének a testalkathoz megfelelőnek kell lennie! Lehet, hogy sok férfi nem is érti, hogy egyáltalán ez miért került megemlítésre, hiszen sokaknak ez egyértelmű, de sajnos akadnak olyanok is, akik gondolkodás nélkül felveszik kinőtt vagy épp hatalmas, örökölt öltönyüket.

 A megfelelő méretű öltöny leírása

  • az öltöny ujjának a csukló közepéig kell érnie,
  • a vállnál nem szabad, hogy feszüljön az anyag, a vállrésznél épp, hogy csak érintenie kell a vállnak az anyagot,
  • az öltöny anyagának maximum 3-4 centit szabad engednie, hiszen, ha ennél többet enged, akkor nagy az öltöny,
  • a nadrág mérete akkor megfelelő, ha a nadrág éle a cipő tetején ér véget.

 

2. Inggallér

Az inggallért abban az esetben, ha nem viselsz nyakkendőt gombold ki, hiszen begombolva furcsa látványt fog nyújtani! Ha pedig a nyakkendő mellett döntesz, akkor az inggallért be kell gombolni, így lesz tökéletes az összkép!

 

3. Öv vagy nadrágtartó

Öltöny viseléséhez szükséged lesz egy övre vagy egy nadrágtartóra, hogy úgy álljon rajtad a ruhadarab, ahogy annak állnia kell! Övet és nadrágtartót egyszerre ne viselj, hiszen nem csak felesleges, de idétlen hatást is kelt.

 

4. Nyakkendő

A nyakkendő kiválasztása is problémás lehet, ezért fontos, hogy az alapszabályokat kövesd. Nyakkendődnek az öv vonaláig kell érnie, hiszen, ha rövidebb vagy hosszabb a mérete, akkor furcsa és komolytalan hatást kelthet. Azt is fontos szem előtt tartanod, hogy nyakkendőd hátul ne lógjon ki az inggallér alól!

 

5. Cipő

Öltönyhöz mindenféleképpen csak zárt cipőt illik viselni, mégpedig bőrből! Öltönyöd színétől függően a fekete és a barna cipő viselete bizonyul a legmegfelelőbbnek. A cipő és az öv színének mindig passzolnia kell egymáshoz, tehát fekete övhöz fekete cipő, barna övhöz barna cipő! A zoknikról is érdemes értekezni egy-két gondolat erejéig. Mindig jó minőségű, újszerű zoknit vegyünk fel, a nadrágtól sötétebb árnyalatban, ami a cipővel harmonizál. A legegyszerűbb ha a fekete, a sötétkék és a sötétbarna színeket használjuk.
elegancia életmód stílusLegfrissebb cikkek


Hogyan öltözzön egy férfi és hogyan egy nő esküvőre - Az esküvői vislet aranyszabályai
Amikor egy esküvőre keresel ruhát magadnak, néhány nagyon fontos szempontot kell figyelemben tartanod. Egyrészt ügyelned kell rá, hogy stílusosan és csinosan jelenj meg a nagy napon, másrészt azonban túlöltöznöd sem szabad, hiszen azzal csak elvonnád a násznép figyelmét a párról.  
Gond van a férfiasságoddal? – Irány az urológus
Félsz az urológustól? Megértem. Elbeszélgettünk Merth Gábor urológussal, miért is kell legyőznöd ezt a félelmet, mi történik nála a fériakkal…  
A sikeres üzleti vacsorák etikettje
Ha nem tudod, hogyan kell viselkedni egy üzleti vacsorán, melyek az alapvető és legfontosabb követelmények, mi az etikett, akkor ez a cikk neked szól. 
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!