Nyakkendő viselési szabályok kezdőknek és profiknak egyaránt!

fooldal > Nyakkendő viselési szabályok

Nyakkendő viselési szabályok


Nyakkendő viselési szabályok ismerete

A nyakkendő viselési szabályok pontos ismerete elengedhetetlen a kívánt elegancia eléréséhez! A nyakkendő nemcsak rendkívül elegánssá teheti öltönyödet, hanem egy kis színt is visz a megjelenésedbe. A nyakkendő kötés helyes elsajátítása után válaszd az alkalomhoz illő legmegfelelőbb darabot. Több férfias munkakörben is előírják a nyakkendő rendszeres viselését, ezért szinte minden nap hordanak nyakkendőt. Ennek ellenére is sokszor látunk rosszul kivitelezett megoldásokat, amiken egy kis odafigyeléssel könnyen lehet javítani. A nyakkendő viselési szabályok nem csak az első nyakkendő megvásárlása előtt álló férfiaknak lehetnek fontosak, hanem ismétlésre is kiválóan alkalmasak! Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyeket érdemes megfogadnod, ha jól szeretnél mutatni nyakkendődben.

 

Nyakkendő viselési szabályok alapjai

A nyakkendő viselési szabályok helyes elsajátítását – ahogyan minden mást is – az alapoknál kell kezdeni. A nyakkendő első és legfontosabb lépése a helyes megkötés, ami után tisztában kell lenni a helyes viseléssel is. A következő nyakkendő viselési szabályok betartása kötelező a kívánt hatás elérése érdekében:

 

 • Nyakkendő viselése esetén az ing legfelső gombját is gombold be!
 • Húzd meg a nyakkendőt! Ne legyen túl laza, de ne is szorítson kellemetlenül.
 • A nyakkendőd ne lógjon ki az inged gallérja alól!
 • A nyakkendőd pontosan a nadrágod derekáig érjen! Ha övet is viselsz, akkor az övcsatig.
 • A nyakkendő szélessége ugyanakkora legyen, mint a zakó hajtókájának szélessége!

 

Nyakkendő viselési szabályok – anyag és minőség

A nyakkendő viselési szabályok alapjainak elsajátítása után a nyakkendő viselési szabályok következő lépcsőfoka az anyagok és minőségek megismerése. A hivatalos körökben a nyakkendő egyfajta státusszimbólum is, ezért nem mindegy, hogy melyik férfi milyen anyagból készült nyakkendőt választ. Természetesen a nyakkendők minősége szorosan összefügg a felhasznált anyaggal, ami érthető módon a nyakkendők árát befolyásolja leginkább.

 

A legelegánsabb és legnagyobb presztízzsel bíró nyakkendők százszázalék selyemből készülnek. Érthető okoknál fogva a tiszta selyem nyakkendők a legdrágábbak, ami által azonban rendkívül tartósak és könnyű megkötni őket.

 

A gyapjúból készült nyakkendők is igen népszerűek, mivel kényelmes viseletet biztosítanak és szintén rendkívül könnyű megkötni a gyapjú nyakkendőket. Nem fényesek, így természetes hatást kölcsönöznek viselőjüknek. Egy szabadtéri rendezvényre talán a legnagyszerűbb választás lehet.

 

A nem túl hivatalos körökben valószínűleg a legnépszerűbb nyakkendők szintetikus, műszálas anyagokból készülnek, mint például a poliészter. A legolcsóbb nyakkendők készülnek ebből az anyagból, de természetesen drágább változatokat is gyártanak, amiket másfajta fonallal is átszőhetnek. A legtöbb átlagos férfinak megfelelő választás lehet egy olcsóbb poliészter nyakkendő megvásárlása, hiszen ha a fenti tippeket betartja, nem hibázhat nagyot.

 

Nyakkendő viselési szabályok – színek és minták

A nyakkendő viselési szabályok helyes alkalmazásához az utolsó elsajátítandó lépés a nyakkendő színek és minták megismerése. A nyakkendő minták és színek tekintetében nagyobb szabadságot enged meg, mint egy ing, ami által feldobhatod az öltönyödet. Hordj sötétebb színeket és különböző mintákat! A színek tekintetében annyit érdemes megjegyezni, hogy ne legyen ugyanolyan színárnyalatú a nyakkendőd, mint az inged. Nyakkendők esetében kerüld a túl világos, pasztel színeket, válassz sötétebb árnyalatokat! A minták csoportosítására többféle megoldás létezik, mi hétféle besorolást használunk, melyek a következők:

 

 • Egyszínű: Nincs értelme bonyolítani: ide tartoznak az egyszínű nyakkendők, amelyeken semmi minta nem található.
 • Csíkos: Az egyszínű után a legklasszikusabb viseletet a csíkos nyakkendők biztosítják, amelyek hivatalos megjelenést is kölcsönöznek viselőjüknek.
 • Pöttyös: Sokféle pöttyös nyakkendő létezik sokféle átmérővel. Az idétlenül nagy pöttyöket érdemes kerülni.
 • Kockás: A csíkos után a legnépszerűbbek a kockás nyakkendők. Szinten hivatalos megjelenést biztosítanak.
 • Kasmír: A kasmír nyakkendők általában színesek és nagyon mintásak. Magabiztosságot sugároznak.
 • Foulard: Azok a klasszikus nyakkendők tartoznak a foulard típusok közé, amelyeken szabályos minták találhatók meg egy egyszínű nyakkendőn. Ilyen minta lehet a rombusz, négyzet, kör és egyéb szabályos alakzatok.
 • Geometrikus: A geometrikus nyakkendők közé olyan nyakkendőket lehet sorolni, amelyek a foulard kategóriába nem tartoznak bele, de valamilyen (nem feltétlen szabályos) geometrikus alakzatok.

Vissza a főoldalra

elegancia életmód stílus

Legfrissebb cikkek


5 otthoni kütyü, ami megkönnyíti az életed
Az otthonunk az a hely, ahol a legtöbb időt töltjük, és ahol a leginkább vágyunk a kényelemre és a hatékonyságra. Az elmúlt évek technológiai fejlődése lehetővé tette, hogy számos praktikus eszközzel szereljük fel a lakásunkat, melyek megkönnyítik mindennapi életünket. Az alábbiakban bemutatok 5 olyan otthoni kütyüt, amelyek valóban hasznosak lehetnek, és segítenek abban, hogy az otthoni teendők egyszerűbbé és kellemesebbé váljanak.
6 tipp, hogyan lepd meg a párodat születésnapjára
A párod születésnapja egy kivételes alkalom arra, hogy meglepd és örömet szerezz neki, és ezek a tippek segítenek abban, hogy felejthetetlen élménnyé tedd ezt a napot számára.
6 kreatív gyerekzsúr ötlet, amit imádni fognak az ovisok!
Az óvodásokkal rendezett gyerekzsúrok mindig tele vannak vidámsággal és izgalmakkal, és hogy még felejthetetlenebbé tegyük ezeket az eseményeket, összegyűjtöttük neked a legkreatívabb ötleteket, amik garantáltan imádni fogják az ovisok!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!