Nyakkendő viselési szabályok kezdőknek és profiknak egyaránt!

fooldal > Nyakkendő viselési szabályok

Nyakkendő viselési szabályok


Nyakkendő viselési szabályok ismerete

A nyakkendő viselési szabályok pontos ismerete elengedhetetlen a kívánt elegancia eléréséhez! A nyakkendő nemcsak rendkívül elegánssá teheti öltönyödet, hanem egy kis színt is visz a megjelenésedbe. A nyakkendő kötés helyes elsajátítása után válaszd az alkalomhoz illő legmegfelelőbb darabot. Több férfias munkakörben is előírják a nyakkendő rendszeres viselését, ezért szinte minden nap hordanak nyakkendőt. Ennek ellenére is sokszor látunk rosszul kivitelezett megoldásokat, amiken egy kis odafigyeléssel könnyen lehet javítani. A nyakkendő viselési szabályok nem csak az első nyakkendő megvásárlása előtt álló férfiaknak lehetnek fontosak, hanem ismétlésre is kiválóan alkalmasak! Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyeket érdemes megfogadnod, ha jól szeretnél mutatni nyakkendődben.

 

Nyakkendő viselési szabályok alapjai

A nyakkendő viselési szabályok helyes elsajátítását – ahogyan minden mást is – az alapoknál kell kezdeni. A nyakkendő első és legfontosabb lépése a helyes megkötés, ami után tisztában kell lenni a helyes viseléssel is. A következő nyakkendő viselési szabályok betartása kötelező a kívánt hatás elérése érdekében:

 

 • Nyakkendő viselése esetén az ing legfelső gombját is gombold be!
 • Húzd meg a nyakkendőt! Ne legyen túl laza, de ne is szorítson kellemetlenül.
 • A nyakkendőd ne lógjon ki az inged gallérja alól!
 • A nyakkendőd pontosan a nadrágod derekáig érjen! Ha övet is viselsz, akkor az övcsatig.
 • A nyakkendő szélessége ugyanakkora legyen, mint a zakó hajtókájának szélessége!

 

Nyakkendő viselési szabályok – anyag és minőség

A nyakkendő viselési szabályok alapjainak elsajátítása után a nyakkendő viselési szabályok következő lépcsőfoka az anyagok és minőségek megismerése. A hivatalos körökben a nyakkendő egyfajta státusszimbólum is, ezért nem mindegy, hogy melyik férfi milyen anyagból készült nyakkendőt választ. Természetesen a nyakkendők minősége szorosan összefügg a felhasznált anyaggal, ami érthető módon a nyakkendők árát befolyásolja leginkább.

 

A legelegánsabb és legnagyobb presztízzsel bíró nyakkendők százszázalék selyemből készülnek. Érthető okoknál fogva a tiszta selyem nyakkendők a legdrágábbak, ami által azonban rendkívül tartósak és könnyű megkötni őket.

 

A gyapjúból készült nyakkendők is igen népszerűek, mivel kényelmes viseletet biztosítanak és szintén rendkívül könnyű megkötni a gyapjú nyakkendőket. Nem fényesek, így természetes hatást kölcsönöznek viselőjüknek. Egy szabadtéri rendezvényre talán a legnagyszerűbb választás lehet.

 

A nem túl hivatalos körökben valószínűleg a legnépszerűbb nyakkendők szintetikus, műszálas anyagokból készülnek, mint például a poliészter. A legolcsóbb nyakkendők készülnek ebből az anyagból, de természetesen drágább változatokat is gyártanak, amiket másfajta fonallal is átszőhetnek. A legtöbb átlagos férfinak megfelelő választás lehet egy olcsóbb poliészter nyakkendő megvásárlása, hiszen ha a fenti tippeket betartja, nem hibázhat nagyot.

 

Nyakkendő viselési szabályok – színek és minták

A nyakkendő viselési szabályok helyes alkalmazásához az utolsó elsajátítandó lépés a nyakkendő színek és minták megismerése. A nyakkendő minták és színek tekintetében nagyobb szabadságot enged meg, mint egy ing, ami által feldobhatod az öltönyödet. Hordj sötétebb színeket és különböző mintákat! A színek tekintetében annyit érdemes megjegyezni, hogy ne legyen ugyanolyan színárnyalatú a nyakkendőd, mint az inged. Nyakkendők esetében kerüld a túl világos, pasztel színeket, válassz sötétebb árnyalatokat! A minták csoportosítására többféle megoldás létezik, mi hétféle besorolást használunk, melyek a következők:

 

 • Egyszínű: Nincs értelme bonyolítani: ide tartoznak az egyszínű nyakkendők, amelyeken semmi minta nem található.
 • Csíkos: Az egyszínű után a legklasszikusabb viseletet a csíkos nyakkendők biztosítják, amelyek hivatalos megjelenést is kölcsönöznek viselőjüknek.
 • Pöttyös: Sokféle pöttyös nyakkendő létezik sokféle átmérővel. Az idétlenül nagy pöttyöket érdemes kerülni.
 • Kockás: A csíkos után a legnépszerűbbek a kockás nyakkendők. Szinten hivatalos megjelenést biztosítanak.
 • Kasmír: A kasmír nyakkendők általában színesek és nagyon mintásak. Magabiztosságot sugároznak.
 • Foulard: Azok a klasszikus nyakkendők tartoznak a foulard típusok közé, amelyeken szabályos minták találhatók meg egy egyszínű nyakkendőn. Ilyen minta lehet a rombusz, négyzet, kör és egyéb szabályos alakzatok.
 • Geometrikus: A geometrikus nyakkendők közé olyan nyakkendőket lehet sorolni, amelyek a foulard kategóriába nem tartoznak bele, de valamilyen (nem feltétlen szabályos) geometrikus alakzatok.

Vissza a főoldalra

elegancia életmód stílus

Legfrissebb cikkek


Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!
Nem kell mindenáron méregdrága fogászati kezeléseken részt venned, hogy fogaid egészségesek legyenek. Sokat segíthet az is, ha néhány apróságra odafigyelsz rendszeresen a hétköznapokban. Lássuk, mik ezek!   
Ez nem hiányozhat egy férfi otthonából!
Legyen sörcsap, szauna vagy grill sütő, biztos nem fogsz mellé, ha egy kiválló férfi lakásra vágysz! Ezek a kiegészítők tuti nem hiányozhatnak az otthonodból! Nézzük ezeket az otthoni kiegészítőket, ami férfiként nem hiányozhat!
Legyen a fiad is valódi úriember!
Te is szeretnéd, ha a még csöpp kisfiadból valódi úriember válna, szíveket hódítana és soha nem érhetné rossz szó a modorát? Essetek neki most a kiképzésnek, mutatjuk, hogyan!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!