25 érdekesség Michael Jacksonról, amit (valószínűleg) nem tudtál

Főoldal > 25 érdekesség Michael Jacksonról, amit (valószínűleg) nem tudtál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

25 érdekesség Michael Jacksonról, amit (valószínűleg) nem tudtál


2020/12/29
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Bármekkora Michael Jackson rajongó is vagy, tuti, hogy ezekből a dolgokból legalább a feléről még soha nem hallottál, pedig mindegyik igaz! Próbáld ki! 

25 érdekesség Michael Jacksonról, amit (valószínűleg) nem tudtál

Mindenki ismeri a zenetörténelem és a popkultúra egyik legnagyobb nevét. Michael Jackson olyan munkásságot hagyott maga mögött, amihez még csak hasonlót sem igazán tudott más felmutatni a Pop Királyának karriere óta.

 Habár Michael sajnos 2009 óta nem jár közöttünk, sok rajongója még mindig fedez fel róla olyan érdekességeket, amiket korábban nem is gondolt volna a legendás művészről. Ezekből gyűjtöttünk most össze néhányat!

 

25 érdekesség Michael Jacksonról

 

1. Michael Jackson minden idők legtöbb díjat nyert művésze, aki halála előtt 23 Guiness világrekordot, 40 Billboard-díjat, 13 Grammy-díjat és 26 American Music Awards díjat zsebelt be. Ezekből egy-egy is képes fényesebbé varázsolni egy zenész karrierjét, Jackson azonban úszott a kitüntetésekben, és rekordját még 11 évvel távozása óta sem sikerült megdöntenie senkinek.

 

2. Michael Pókember szeretett volna lenni. Bizony, amikor a 90-es években a Marvel Comics a csőd szélére került, a Pop Királya felajánlotta, hogy megvásárolja a céget, hogy egyszer Pókember lehessen a mozivásznon. Végül a dolgok nem a tervei szerint alakultak, és Tobey Maguire kapta az álomszerepet.

 

3. Michael azonban nem adta fel, és másodjára is nekifutott a szuperhős szerepnek. Amikor hivatalosan is bejelentették az X-Men filmes franchise-ot, a zenész Charles Xavier (a kerekes székes X Professzor) szerepére pályázott, aki végül Patrick Stewart lett. A döntés végül helyesnek bizonyult, de kétségtelenül érdekes lett volna minden idők egyik legjobb és legkreatívabb táncosát egy ilyen szerepben látni!

 

4. A Pepsi egyik reklámforgatásán egy szabályozott, mégis balul elsült robbanás miatt Michaelnek kigyulladt a haja, amitől mind arcán, mind fejbőrén másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Ez nem sokáig maradt titok a nyilvánosság előtt, azonban arról már kevesebben tudtak, hogy Michael ennek köszönhetően 1984-től parókákat viselt. A mendemondák szerint a balesetet követően még hajvonalát is rátetováltatta a fejére.

 

5. Aki látta már a Smooth Criminal videoklipjét, vagy a dal valamelyik élő előadását, az biztosan a fejét vakarta, amikor Michael és a többi táncos gravitációt meghazudtoló módon dőlt be maga elé, mintha csak egy rajzfilm valamelyik eltúlzott mozdulatát mutatnák be. Habár a trükköt nem ő találta fel, kétségtelen, hogy rajta keresztül ismerte meg a világ – de hogyan csinálták? A titok a speciális cipőkben rejlik, amikkel a táncosok rögzíteni tudták magukat a preparált színpadhoz a bedőlés közben. Michael még a designt is szabadalmaztatta, hogy mások ne másolhassák le a trükkös mozdulatot.

 

6. Michael Jackson volt az első fekete zenész, akinek a videoklipjét leadták az MTV műsorán – ez volt a Billie Jean című sláger videója.

 

7. A Thrillerhez készült nagysikerű videoklipben használt jelmezeket mind az üdvhadseregtől szerezték a forgatáshoz.

 

8. Ha már a Thriller videójánál tartunk – gondoltad volna, hogy a felejthetetlen alkotás majdnem nem készült el? Michael követelte, hogy töröljék a projektet, miután a Jehova tanúi vallási gyülekezet azzal fenyegetőzött, hogy kitiltják őt. Michael végül leforgatta a videót, azonban egy fontos üzenetet is feltüntet benne, amelyben a következő olvasható: „Határozott személyes hitemből kifolyólag szeretném nyomatékosítani, hogy ez a film [a videoklip] semmilyen módon nem támogatja az okkultban való hitet.”

 

9. A Thrillerben feltűnő fiatal lány Ola Ray, a Playboy egyik Playmate-je volt, aki állítólag megkérte Michael kezét a forgatás közben.

 

10. Michael imádta az állatokat, leghíresebb házi kedvence pedig Bubbles, a csimpánz volt. Bubbles-t egy texasi kutatási intézményből mentette meg a zenész, és rövid időn belül elválaszthatatlanokká váltak. Együtt sétáltak végig a vörös szőnyegeken, együtt jelentek meg nyilvános helyeken, és még esténként is ugyan annál az asztalnál fogyasztották vacsoráikat. Michael még a legendás moonwalk mozdulatot is megtanulta Michaeltől. Sajnos Bubbles-t idővel el kellett ajándékozni, mert egyre agresszívebbé vált, ahogy korosodott, így 2005 óta Floridában van.

 

11. Michael kedvenc gyorsétele a mexikói volt.

 

12. Michael volt Nicole Ritchie és Barry Gibb (a Bee Gees énekes) gyermekeinek keresztapja.

 

13. Michael 2005-ben egy hatalmas visszatérést tervezett Las Vegasban, azonban mint az előtt mindig, akkor is egy elképesztő show-val akarta elkápráztatni az embereket. Az eredeti terv az volt, hogy egy 15 méter magas Michael Jackson robotot vittek volna a nevadai sivatagba. Ez után a projekt új irányt vett, és egy MJ stílusú kaszinóra fordította a figyelmét, de végül ebből se lett semmi, mert nem sikerült elég pénzügyi támogatást összeszedni hozzá.

 

14. Britney Spears hatalmas Michael Jackson rajongó, és a Radio 1-re készült „It’s Britney, Witch” című videóhoz is a Thriller klipjéből merített ihletet.

 

15. Michael Jacksonnak két csillaga is van a Hollywood Walk of Fame járdáján: egy a saját nevével, egy pedig a Jackson 5 tagjaként.

 

16. Egyes rádióállomások nem voltak hajlandó leadni fekete zenészek dalait, és a jelentések szerint a Beat It is csak azért kerülhetett fel a műsorra, mert Van Halen játszotta benne az emlékezetes gitárszólót. A gitárlegendának mellesleg annyira megtetszett a dal, hogy teljesen ingyen vette fel a saját részét benne.

 

17. Michaelről egyszer elterjedt a hír, miszerint egy oxigénkamrában élt, hogy ne öregedjen. Mint kiderült, az álhírt ő maga találta és szivárogtatta ki a sajtónak.

 

18. A Billie Jean című dalról kiderült, hogy egy igaz történet ihlette, ugyanis egy megrögzött rajongója azt állította, hogy gyermeke bizony Michael Jacksontól van.

 

19. Michael Jackson kedvenc animált karaktere Pinokkió volt.

 

20. Nem Bubbles volt Michael egyetlen szokatlan háziállata. Otthoni „állatkertjének” tagja volt egy másik csimpánz (Max), két láma (Louis és Lola), illetve egy juh (Mr. Tibbs) is.

 

21. A Bad videoklipjét Martin Scorsese rendezte, akinek olyan alkotások sorakoznak a neve alatt, mint a Taxisofőr, a Dühöngő bika, a Nagymenők, a Viharsziget és a Wall Street Farkasa.

 

 

22. Michael halála napján (2009 június 25-én) a Wikipédia, a Twitter és az AOL internetes szolgáltatások egyszerre mind összeomlottak délután 3 óra 15 perckor.

 

23. Egy karibi szigeten egyszer Michael Jackson bélyegeket nyomtattak.

 

24. Jackson állítólag egymillió dolláros könyvtári büntetést gyűjtött össze élete során – vajon hány könyvet nem vitt vissza időben? Az összeg alapján valószínűleg több könyvtárnyit.

 

25. Az elefántcsontparti Gabon település lakói királyi címmel tüntették ki Michael Jacksont, aki effektíve ezzel a falu királyává vált.
 Legfrissebb cikkek


Hogyan öltözzön egy férfi és hogyan egy nő esküvőre - Az esküvői vislet aranyszabályai
Amikor egy esküvőre keresel ruhát magadnak, néhány nagyon fontos szempontot kell figyelemben tartanod. Egyrészt ügyelned kell rá, hogy stílusosan és csinosan jelenj meg a nagy napon, másrészt azonban túlöltöznöd sem szabad, hiszen azzal csak elvonnád a násznép figyelmét a párról.  
Gond van a férfiasságoddal? – Irány az urológus
Félsz az urológustól? Megértem. Elbeszélgettünk Merth Gábor urológussal, miért is kell legyőznöd ezt a félelmet, mi történik nála a fériakkal…  
A sikeres üzleti vacsorák etikettje
Ha nem tudod, hogyan kell viselkedni egy üzleti vacsorán, melyek az alapvető és legfontosabb követelmények, mi az etikett, akkor ez a cikk neked szól. 
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!