Így váljon a gyermekedből vérbeli gentleman

Főoldal > Legyen a fiad is valódi úriember!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Legyen a fiad is valódi úriember!


2022/05/23
SFV

Te is szeretnéd, ha a még csöpp kisfiadból valódi úriember válna, szíveket hódítana és soha nem érhetné rossz szó a modorát? Essetek neki most a kiképzésnek, mutatjuk, hogyan!

Legyen a fiad is úriember!

1. lépés: Szerezzetek önbizalmat!

Természetesen Neked sem árt, ha van, de most elsősorban a kissrácra gondolunk. Ha még nincs hobbija, akkor az első az, hogy találjatok neki valamit, amiben úgy érzi, igazán ügyes. Ez lehet foci, térképrajzolás, Lego-ból történő építkezés, kosárlabda, judo, vízilabda, matek, fizika, írás, vagy bármi, amit élvezettel csinál, kikapcsolja és önbizalmat ad neki! Ha már megvan ez az elfoglaltság ügyeljetek, hogy úgy törekedjetek a folyamatos fejlődésre, hogy az ne kényszer legyen, mert az előbb-utóbb a teljesítményt is rontja, ami a célotoknak épp az ellenkezőjét éri el.

2. lépés: Találjátok meg a stílust!

A gyerekek esztétikai érzékének fejlesztését érdemes idejekorán elkezdeni - és ez nincs másképp az öltözködésben sem. Rövidujjú inget és szandált zoknival még a kisgyerekekre sem ér adni, egy tízéves pedig már simán megtanulhat nyakkendőt kötni. A cél nem az, hogy egy nárcisztikus piperkőcöt neveljetek, csupán az, hogy a jó ízlés határait megtaláljátok.3. lépés: A beszéd teszi az embert

Ugye Te sem szertnéd, hogy a gyermekedet Vasember helyett Shrek-hez hasonlítsák? Ha a válaszod erre az, hogy természetesen nem, akkor itt az ideje megtanítani a gyerkőcnek, hogy csúnyán beszélni nem csak azért nem szabad, mert anya vagy apa azt mondta (nagyobbakkal már beszélhetünk az adekvátságról is). Ugyanígy kisgyermekkorban érdemes elkezdeni megismertetni a gyermekekkel a tegeződés, a tetszikelés és a magázódás illemtani szabályait, illetve az olyan varázsszavakat, mint a kérem és a köszönöm.

4. lépés: Az udvariasság és az illem vonzereje

Sok tinifilmben azzal találkoznak az ifjoncok, hogy a lányok a rosszfiúkhoz vonzódnak - ezek a rosszfiúk azonban soha nem bunkók, sokkalta inkább figyelmesek, minden lázadás ellenére is. Érdemes felhívni erre a gyerekek figyelmét is, sőt a gyakorlatban megmutatni nekik olyan finomságokat, mint az éttermi etikett, vagy, hogy mikor illik előre engedni a hölgyeket és mikor illik a férfinak előre mennie. Erre pedig nincs is jobb alkalom, mint ha idén nyáron kiültök egy teraszos étterembe Budapesten, ahol az ifjonc is megtanulhatja az éttermi rendelés és étkezés minden csínját-bínját.

5. lépés: Sokszínű érdeklődés

Az igazi úriember rendkívül tájékozott és érdeklődő. Hogy ezt a gyermeked is elmondhassa magáró,l érdemes minél többféle területen ismertséget szereznie. No, nem azt akarom ezzel mondnai, hogy egyszerre legyen Zuckerberg és Michael Jordan, meg egy kicsit Keanu Reaves, inkább azt, hogy nem baj, ha a heti öt fociedzés mellett elolvassa a kötelezőket, vagy nem imitál azonnali halált, vagy hányingert, ha a tévében anya épp a kedvenc romantikus sorozatát nézi.

 
család elegancia életmód stílusLegfrissebb cikkek


A sikeres üzleti rendezvény pszichológiája: így legyen garantáltan sikeres!
Az üzleti rendezvények elengedhetetlenek a vállalkozások számára, hiszen lehetőséget teremtenek az ügyfelekkel, partnerekkel és alkalmazottakkal való kapcsolatépítésre, az új üzleti lehetőségek felfedezésére és az ötletek megosztására. Azonban egy sikeres üzleti rendezvény szervezése és lebonyolítása nem mindig egyszerű feladat. Ahhoz, hogy valóban hatékony és eredményes legyen, érdemes megismerni a pszichológiai tényezőket, amelyek hozzájárulnak a sikerhez. Ebben a cikkben feltárjuk a sikeres üzleti rendezvény pszichológiáját, és megosztunk néhány kulcsfontosságú tippet annak érdekében, hogy garantáltan sikeres eseményt szervezhess.
5 Tipp az állásinterjúra, ha érdekel a vagyonőri szakma
A vagyonőri pozíciók biztonsági felelősséggel járnak, és a jelentkezőknek meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak. Az állásinterjú során kiemelkedni és meggyőző lenni kulcsfontosságú. Az alábbi 5 tipp segíteni fog abban, hogy sikeresen átvészeled az állásinterjút, és elnyerd a vagyonőri pozíciót.
Ha így néz ki egy étterem honlapja, akkor menekülj: egy rossz étterem ismertetői
Az étterem honlapkészítés nem csak információforrásként szolgál a menükről és az elérhetőségről, hanem a vendégek első benyomását is meghatározzák. Egy jól kialakított és informatív honlap segít vonzani az érdeklődőket, míg egy rosszul megtervezett weboldal riasztó hatást is kelthet. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mik a tipikus jelek és ismertetők arra, hogy egy étterem honlapja nem megfelelő minőségű, és miért érdemes ezeket a helyeket elkerülni.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!