Így váljon a gyermekedből vérbeli gentleman

Főoldal > Legyen a fiad is valódi úriember!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Legyen a fiad is valódi úriember!


2022/05/23
SFV

Te is szeretnéd, ha a még csöpp kisfiadból valódi úriember válna, szíveket hódítana és soha nem érhetné rossz szó a modorát? Essetek neki most a kiképzésnek, mutatjuk, hogyan!

Legyen a fiad is úriember!

1. lépés: Szerezzetek önbizalmat!

Természetesen Neked sem árt, ha van, de most elsősorban a kissrácra gondolunk. Ha még nincs hobbija, akkor az első az, hogy találjatok neki valamit, amiben úgy érzi, igazán ügyes. Ez lehet foci, térképrajzolás, Lego-ból történő építkezés, kosárlabda, judo, vízilabda, matek, fizika, írás, vagy bármi, amit élvezettel csinál, kikapcsolja és önbizalmat ad neki! Ha már megvan ez az elfoglaltság ügyeljetek, hogy úgy törekedjetek a folyamatos fejlődésre, hogy az ne kényszer legyen, mert az előbb-utóbb a teljesítményt is rontja, ami a célotoknak épp az ellenkezőjét éri el.

2. lépés: Találjátok meg a stílust!

A gyerekek esztétikai érzékének fejlesztését érdemes idejekorán elkezdeni - és ez nincs másképp az öltözködésben sem. Rövidujjú inget és szandált zoknival még a kisgyerekekre sem ér adni, egy tízéves pedig már simán megtanulhat nyakkendőt kötni. A cél nem az, hogy egy nárcisztikus piperkőcöt neveljetek, csupán az, hogy a jó ízlés határait megtaláljátok.3. lépés: A beszéd teszi az embert

Ugye Te sem szertnéd, hogy a gyermekedet Vasember helyett Shrek-hez hasonlítsák? Ha a válaszod erre az, hogy természetesen nem, akkor itt az ideje megtanítani a gyerkőcnek, hogy csúnyán beszélni nem csak azért nem szabad, mert anya vagy apa azt mondta (nagyobbakkal már beszélhetünk az adekvátságról is). Ugyanígy kisgyermekkorban érdemes elkezdeni megismertetni a gyermekekkel a tegeződés, a tetszikelés és a magázódás illemtani szabályait, illetve az olyan varázsszavakat, mint a kérem és a köszönöm.

4. lépés: Az udvariasság és az illem vonzereje

Sok tinifilmben azzal találkoznak az ifjoncok, hogy a lányok a rosszfiúkhoz vonzódnak - ezek a rosszfiúk azonban soha nem bunkók, sokkalta inkább figyelmesek, minden lázadás ellenére is. Érdemes felhívni erre a gyerekek figyelmét is, sőt a gyakorlatban megmutatni nekik olyan finomságokat, mint az éttermi etikett, vagy, hogy mikor illik előre engedni a hölgyeket és mikor illik a férfinak előre mennie. Erre pedig nincs is jobb alkalom, mint ha idén nyáron kiültök egy teraszos étterembe Budapesten, ahol az ifjonc is megtanulhatja az éttermi rendelés és étkezés minden csínját-bínját.

5. lépés: Sokszínű érdeklődés

Az igazi úriember rendkívül tájékozott és érdeklődő. Hogy ezt a gyermeked is elmondhassa magáró,l érdemes minél többféle területen ismertséget szereznie. No, nem azt akarom ezzel mondnai, hogy egyszerre legyen Zuckerberg és Michael Jordan, meg egy kicsit Keanu Reaves, inkább azt, hogy nem baj, ha a heti öt fociedzés mellett elolvassa a kötelezőket, vagy nem imitál azonnali halált, vagy hányingert, ha a tévében anya épp a kedvenc romantikus sorozatát nézi.

 
család elegancia életmód stílusLegfrissebb cikkek


Így fogyassz alkoholt okosan a nyári forróságban
A nyári rekkenő hőségben, valljuk be, az alkoholfogyasztás nem a legzseniálisabb ötlet. Néhány családi vagy baráti összejövetel – vagy egy egyszerű nyugodt este alkalmával azonban néha-néha mégis ráadjuk a fejünket. Lássuk, hogy hogyan ihatunk okosan a nyári nagy melegben!
Mitől nő a nő? – a legnagyobb szállóigék és idézetek
Korábbi cikkünkben már elhoztuk Nektek a legnagyobb szállóigéket arról, hogy mit is jelenthet igazából férfinak lenni. Ilyen ihletadó sztereotípiák és bölcsességek azonban szintúgy léteznek a nőket illetően is. Úgy gondolod túl sokat vársz a nőktől és azért nem találod az igazit, vagy éppen túl keveset, ezért pedig újra és újra csalódnod kell? Nézzük, milyen támpontokat kínálnak a néhol már-már elcsépeltté vált gondolatok és milyen új bölcsességek kerülnek még felszínre!
Nem biztos, hogy jó ötlet a fullasztó melegben hideg vizet inni
A perzselő kánikulában Te sem vágysz jobban másra, mint hogy ihass egy jéghideg üdítőt és lehűtsd magad? Nem biztos, hogy ez a legjobb, amit tehetsz. Mutatjuk, hogy miért!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!