Cipőviselési kisokos elegáns öltönyhöz!

fooldal > Így válassz megfelelő cipőt az öltönyödhöz!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így válassz megfelelő cipőt az öltönyödhöz!


2018/08/26
CsA

Az öltönyviselés során általában a férfiak legnagyobb problémája az, hogy az adott öltönyhöz vajon milyen színű cipőt illene viselni. Hiszen hiába áll remekül egy öltöny, ha a választott cipő a teljes megjelenést elrontja. Az összekép csak a megfelelő lábbelivel válik teljessé, ezért itt egy kis útmutató, hogy hogyan viseld öltönyeidet és lábbelijeidet együtt.

Öltönycipő kisokos

A cipőviselési alapszabály

Mindenekelőtt szögezzük le az első szabályt: öltönyhöz kizárólag bőr cipőt illik viselni!

 1. Fekete öltöny

Ha fekete öltönyt választunk egy adott eseményre, akkor jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a fekete öltöny viselése a legkötöttebb viselet mind közül, hiszen ehhez az öltözékhez csak fekete cipőt illik választani. Mellőzzük a túldíszített bőrcipőket és a velúr anyagú cipőket is!

 

2. Grafitszürke öltöny

Legfőképp a fekete cipő passzol a grafitszürke öltönyhöz, de a bevállalósabbak akár burgundi vörös cipővel is feldobhatják szettjüket. A fekete letisztultabb, azonban a burgundi szín melegebb megjelenést biztosít.

 

3. Világosszürke öltöny

A világgosszürke öltöny több lehetőséget is magába foglal, hiszen ehhez a viselethez húzhatunk fekete, világosabb vagy akár sötétebb barna lábbeliket is. Azonban a legtöbb esetben a nyakkendő és az ing színe határozza meg, hogy melyik színű cipőt válasszunk egy-egy eseményre.

 

4. Barna öltöny

Barna öltöny viselése során ügyelni kell, hogy a barna színazonosságot megtartsuk, de 1-2 árnyalattal mindenképp válasszunk sötétebb darabot!

 

5. Sötétkék öltöny

A legtöbb alkalomra remek választás a sötétkék öltöny és hatalmas előnye, hogy több cipőkombinációval is remekül fest. Fekete cipővel és barna árnyalatokkal is nagyon elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének.

 

6. Fehér öltöny

Ugyan a fehér öltöny viselése nem túl gyakori, de vannak, akik szívesen viselik. A fehér öltönyhöz a fekete színű cipő, világosbarna és a sötétbarna árnyalatai, de akár a fehér színű cipő is remekül passzol.
divat stílus trendLegfrissebb cikkek


Hogyan öltözzön egy férfi és hogyan egy nő esküvőre - Az esküvői vislet aranyszabályai
Amikor egy esküvőre keresel ruhát magadnak, néhány nagyon fontos szempontot kell figyelemben tartanod. Egyrészt ügyelned kell rá, hogy stílusosan és csinosan jelenj meg a nagy napon, másrészt azonban túlöltöznöd sem szabad, hiszen azzal csak elvonnád a násznép figyelmét a párról.  
Gond van a férfiasságoddal? – Irány az urológus
Félsz az urológustól? Megértem. Elbeszélgettünk Merth Gábor urológussal, miért is kell legyőznöd ezt a félelmet, mi történik nála a fériakkal…  
A sikeres üzleti vacsorák etikettje
Ha nem tudod, hogyan kell viselkedni egy üzleti vacsorán, melyek az alapvető és legfontosabb követelmények, mi az etikett, akkor ez a cikk neked szól. 
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!