Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Főoldal > Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással


2020/11/23
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Jeff Bezos Amazonja, a világ legnagyobb online áruháza még nem tör a járműipar babérjaira. Még. Hasonlóképpen, mindezidáig Elon Musk e-kereskedelmi törekvései is csak saját Tesla márkájának értékesítésére terjedtek ki. Nehéz tehát belegondolni, hogy a két dollármilliárdos milyen piacokon is kerülhetne szembe egymással, pedig Musk és Bezos az utóbbi időben nagyon is heves versenybe kerültek, méghozzá a világűrben.
 

Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Habár Elon Musk vagyona még csak meg sem közelíti Bezosét, a techmágnás komoly sikereket zsebelhetett be Tesla járműveivel és űrprojektjével a SpaceX-szel. A SpaceX például nemrégiben nyert meg egy szerződést az Amerikai Egyesült Államok Légierejétől, amiért Bezos Blue Originjával versengett. A légierő régi, orosz rakétatechnológiáját szeretné modernebb megoldásokra cserélni, ami az egyre hevesebb geopolitikai feszültségek tekintetében nem is olyan meglepő.

 Bob Smith, a Blue Origin vezérigazgatója csalódottságát fejezte ki, ugyanis elmondása szerint a cég egy igazán „ellenállhatatlan ajánlatot” tett a szerződésért.

 

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a két óriás közötti párbaj jelentheti az űrverseny egy új fejezetét, amelyben a világ legismertebb vállalkozói mérik össze egymással vagyonukat és népszerűségüket.

 

Elon Musk és Jeff Bezos sikertörténeteit gyakran emlegetik a menedzsment képzéseken, pedig a két milliárdos üzletember egészen más stílusban üzletel. Musk például jellemzően hagyománybontó és különc, és mégis, ma már a több évtizedes múltra visszatekintő autógyártók is a miatta átalakuló üzleti környezethez kénytelenek igazodni. Ezzel szemben Bezos egy keménykezű mágnás, aki egy „mindent bele” mentalitással áll a dolgokhoz.

 

A két óriás egyre közelebb szurkál egymáshoz. Az Amazon például nemrégiben vásárolta fel a Zoox nevű céget, ami önvezető autókkal foglalkozik. Musk erre nem volt rest „utánozósnak” titulálni Bezost, de már a Blue Originnel és az Amazonnal kapcsolatban is megjegyezte, hogy „ideje megdönteni a monopóliumot”.
 
technológia tudományLegfrissebb cikkek


Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!
Nem kell mindenáron méregdrága fogászati kezeléseken részt venned, hogy fogaid egészségesek legyenek. Sokat segíthet az is, ha néhány apróságra odafigyelsz rendszeresen a hétköznapokban. Lássuk, mik ezek!   
Ez nem hiányozhat egy férfi otthonából!
Legyen sörcsap, szauna vagy grill sütő, biztos nem fogsz mellé, ha egy kiválló férfi lakásra vágysz! Ezek a kiegészítők tuti nem hiányozhatnak az otthonodból! Nézzük ezeket az otthoni kiegészítőket, ami férfiként nem hiányozhat!
Legyen a fiad is valódi úriember!
Te is szeretnéd, ha a még csöpp kisfiadból valódi úriember válna, szíveket hódítana és soha nem érhetné rossz szó a modorát? Essetek neki most a kiképzésnek, mutatjuk, hogyan!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!