Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Főoldal > Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással


2020/11/23
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Jeff Bezos Amazonja, a világ legnagyobb online áruháza még nem tör a járműipar babérjaira. Még. Hasonlóképpen, mindezidáig Elon Musk e-kereskedelmi törekvései is csak saját Tesla márkájának értékesítésére terjedtek ki. Nehéz tehát belegondolni, hogy a két dollármilliárdos milyen piacokon is kerülhetne szembe egymással, pedig Musk és Bezos az utóbbi időben nagyon is heves versenybe kerültek, méghozzá a világűrben.
 

Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Habár Elon Musk vagyona még csak meg sem közelíti Bezosét, a techmágnás komoly sikereket zsebelhetett be Tesla járműveivel és űrprojektjével a SpaceX-szel. A SpaceX például nemrégiben nyert meg egy szerződést az Amerikai Egyesült Államok Légierejétől, amiért Bezos Blue Originjával versengett. A légierő régi, orosz rakétatechnológiáját szeretné modernebb megoldásokra cserélni, ami az egyre hevesebb geopolitikai feszültségek tekintetében nem is olyan meglepő.

 Bob Smith, a Blue Origin vezérigazgatója csalódottságát fejezte ki, ugyanis elmondása szerint a cég egy igazán „ellenállhatatlan ajánlatot” tett a szerződésért.

 

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a két óriás közötti párbaj jelentheti az űrverseny egy új fejezetét, amelyben a világ legismertebb vállalkozói mérik össze egymással vagyonukat és népszerűségüket.

 

Elon Musk és Jeff Bezos sikertörténeteit gyakran emlegetik a menedzsment képzéseken, pedig a két milliárdos üzletember egészen más stílusban üzletel. Musk például jellemzően hagyománybontó és különc, és mégis, ma már a több évtizedes múltra visszatekintő autógyártók is a miatta átalakuló üzleti környezethez kénytelenek igazodni. Ezzel szemben Bezos egy keménykezű mágnás, aki egy „mindent bele” mentalitással áll a dolgokhoz.

 

A két óriás egyre közelebb szurkál egymáshoz. Az Amazon például nemrégiben vásárolta fel a Zoox nevű céget, ami önvezető autókkal foglalkozik. Musk erre nem volt rest „utánozósnak” titulálni Bezost, de már a Blue Originnel és az Amazonnal kapcsolatban is megjegyezte, hogy „ideje megdönteni a monopóliumot”.
 
technológia tudományLegfrissebb cikkek


Kényelmes férfi cipők minden alkalomra
A kiszámíthatatlan időjárás ellenére hamarosan tényleg itt a tavasz, és ezzel együtt a férfi cipők új trendjei között is válogathatunk az online boltokban. Ilyenkor könnyebben mozdulunk ki, vagy utazunk el valahová. Függetlenül attól, hogy merre sodor utunk, egy pár kényelmes cipő elengedhetetlen. Lábunk hálás lesz, ha támasztó és kényelmes lábbelit viszünk magunkkal legyen az egyszerű séta, városnézés, kirándulás, vagy épp ingázás a munkahelyre.
Mi történik az elhagyatott gyár-és raktár épületekkel? Tényleg tilos ezekbe a bejárás?
Az elhagyott épületek számos ok miatt gyorsan elpusztulnak, beleértve a mennyezet és a padló szivárgását és sérülését, a karbantartás hiányát és a külső tényezőket, például az állatokat és a környezeti időjárást. De mi történik ezekkel az elhagyatott épületekkel? Tényleg nem szabad ide bejárni?
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!