Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Főoldal > Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással


2020/11/23
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Jeff Bezos Amazonja, a világ legnagyobb online áruháza még nem tör a járműipar babérjaira. Még. Hasonlóképpen, mindezidáig Elon Musk e-kereskedelmi törekvései is csak saját Tesla márkájának értékesítésére terjedtek ki. Nehéz tehát belegondolni, hogy a két dollármilliárdos milyen piacokon is kerülhetne szembe egymással, pedig Musk és Bezos az utóbbi időben nagyon is heves versenybe kerültek, méghozzá a világűrben.
 

Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Habár Elon Musk vagyona még csak meg sem közelíti Bezosét, a techmágnás komoly sikereket zsebelhetett be Tesla járműveivel és űrprojektjével a SpaceX-szel. A SpaceX például nemrégiben nyert meg egy szerződést az Amerikai Egyesült Államok Légierejétől, amiért Bezos Blue Originjával versengett. A légierő régi, orosz rakétatechnológiáját szeretné modernebb megoldásokra cserélni, ami az egyre hevesebb geopolitikai feszültségek tekintetében nem is olyan meglepő.

 Bob Smith, a Blue Origin vezérigazgatója csalódottságát fejezte ki, ugyanis elmondása szerint a cég egy igazán „ellenállhatatlan ajánlatot” tett a szerződésért.

 

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a két óriás közötti párbaj jelentheti az űrverseny egy új fejezetét, amelyben a világ legismertebb vállalkozói mérik össze egymással vagyonukat és népszerűségüket.

 

Elon Musk és Jeff Bezos sikertörténeteit gyakran emlegetik a menedzsment képzéseken, pedig a két milliárdos üzletember egészen más stílusban üzletel. Musk például jellemzően hagyománybontó és különc, és mégis, ma már a több évtizedes múltra visszatekintő autógyártók is a miatta átalakuló üzleti környezethez kénytelenek igazodni. Ezzel szemben Bezos egy keménykezű mágnás, aki egy „mindent bele” mentalitással áll a dolgokhoz.

 

A két óriás egyre közelebb szurkál egymáshoz. Az Amazon például nemrégiben vásárolta fel a Zoox nevű céget, ami önvezető autókkal foglalkozik. Musk erre nem volt rest „utánozósnak” titulálni Bezost, de már a Blue Originnel és az Amazonnal kapcsolatban is megjegyezte, hogy „ideje megdönteni a monopóliumot”.
 
technológia tudományLegfrissebb cikkek


Gond van a férfiasságoddal? – Irány az urológus
Félsz az urológustól? Megértem. Elbeszélgettünk Merth Gábor urológussal, miért is kell legyőznöd ezt a félelmet, mi történik nála a fériakkal…  
A sikeres üzleti vacsorák etikettje
Ha nem tudod, hogyan kell viselkedni egy üzleti vacsorán, melyek az alapvető és legfontosabb követelmények, mi az etikett, akkor ez a cikk neked szól. 
Azt hitted, a HPV nők nemi betegsége, a férfiakat nem veszélyezteti!? Tényleg azt hitted? De ééédiiii.... Tévedtél!
Soha nem gondoltad volna, hogy veszélyben lehetsz, sőt torokrákot kaphatsz, egy kapcsolatból, ugye? Pedig a HPV a férfiaknál is rákot okoz, Te is veszélyben lehetsz!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!