Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Főoldal > Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással


2020/11/23
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Jeff Bezos Amazonja, a világ legnagyobb online áruháza még nem tör a járműipar babérjaira. Még. Hasonlóképpen, mindezidáig Elon Musk e-kereskedelmi törekvései is csak saját Tesla márkájának értékesítésére terjedtek ki. Nehéz tehát belegondolni, hogy a két dollármilliárdos milyen piacokon is kerülhetne szembe egymással, pedig Musk és Bezos az utóbbi időben nagyon is heves versenybe kerültek, méghozzá a világűrben.
 

Elon Musk és Jeff Bezos az űrben is rivalizál egymással

Habár Elon Musk vagyona még csak meg sem közelíti Bezosét, a techmágnás komoly sikereket zsebelhetett be Tesla járműveivel és űrprojektjével a SpaceX-szel. A SpaceX például nemrégiben nyert meg egy szerződést az Amerikai Egyesült Államok Légierejétől, amiért Bezos Blue Originjával versengett. A légierő régi, orosz rakétatechnológiáját szeretné modernebb megoldásokra cserélni, ami az egyre hevesebb geopolitikai feszültségek tekintetében nem is olyan meglepő.

 Bob Smith, a Blue Origin vezérigazgatója csalódottságát fejezte ki, ugyanis elmondása szerint a cég egy igazán „ellenállhatatlan ajánlatot” tett a szerződésért.

 

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a két óriás közötti párbaj jelentheti az űrverseny egy új fejezetét, amelyben a világ legismertebb vállalkozói mérik össze egymással vagyonukat és népszerűségüket.

 

Elon Musk és Jeff Bezos sikertörténeteit gyakran emlegetik a menedzsment képzéseken, pedig a két milliárdos üzletember egészen más stílusban üzletel. Musk például jellemzően hagyománybontó és különc, és mégis, ma már a több évtizedes múltra visszatekintő autógyártók is a miatta átalakuló üzleti környezethez kénytelenek igazodni. Ezzel szemben Bezos egy keménykezű mágnás, aki egy „mindent bele” mentalitással áll a dolgokhoz.

 

A két óriás egyre közelebb szurkál egymáshoz. Az Amazon például nemrégiben vásárolta fel a Zoox nevű céget, ami önvezető autókkal foglalkozik. Musk erre nem volt rest „utánozósnak” titulálni Bezost, de már a Blue Originnel és az Amazonnal kapcsolatban is megjegyezte, hogy „ideje megdönteni a monopóliumot”.
 
technológia tudományLegfrissebb cikkek


Hogyan csábíts el egy nőt
A csábítás művészetének titka a figyelmesség. Ha szeretnél elcsábítani egy nőt, akkor mindig résen kell lenned, és megfelelően kell reagálnod az illető igényei szerint. Ismerkedj meg kiszemelteddel, teremts megfelelő légkört, és kezdeményezz lassan, de határozottan.  
Hogyan pezsdítsd fel szerelmi életedet egy régi kapcsolatban
Ha régóta vagy egy kapcsolatban, lehet azt érzed, már ne az igazi, nem olyan, mint régen volt. Párkapcsolati terapeuta szakértőnk elmondja, mit tegyetek!  
100 tanács ahhoz, hogy hogyan legyél igazi úriember
Mi különböztet meg egy úriembert a többi férfitól? 100 pontben összefoglaltuk, mit kell betartanod ahhoz, hogy azonkevesek közé tartozz, akik még ma is úriembernek mondhatják magukat!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!