Így indulj el használt autót venni: ellenőrző lista használtató vásárláshoz- tippek használt autó vásárlásához

Főoldal > Így indulj el használt autót venni: tippek használt autó vásárláshoz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így indulj el használt autót venni: tippek használt autó vásárláshoz


2020/11/21
VN

A használt autó vásárlás egyáltalán nem olyan rémes dolog, mint ahogyan sokan előadják. Persze nagyon sok rémtörténetet lehet hallani, de hidd el, semmi kár nem érhet, ha okosan indulsz neki használt autót vásárolni. Tény, hogy van egy-két buktató, de ha ezekre odafigyelsz, racionálisan mérlegelsz, megfontoltan döntesz, akkor végül is biztos olyan ügyletet sikerül majd nyélbe ütnöd, amiből jól jössz majd ki. Gyűjtöttünk is pár dolgot, amikre feltétlenül figyelj, ha használt autót veszel!
 

Ellenőrző lista  használt autó vásárláshoz: így indulj el használt autót venni

1. Tippek használt autó vásárláshoz: Mentsd el  a hirdetést!

Megpillantottál egy hirdetést, úgy érzed ez kell neked, és már tárcsázod is a számot, és indulsz megnézni, nehogy valaki lecsapja a kezedről? Első hiba! Mielőtt bármit csinálsz, mentsd el a hirdetést, készíts róla képernyőfelvételt, minden részletről, hogyha időközben eltűnne a hirdetés, vagy bármilyen panasszal szeretnél élni a későbbiekben, akkor legyen bizonyítékod, csak ezután telefonálj, vagy indulj! Apró lépés, pár másodpercet vesz igénybe, de kincset érhet, sok múlhat rajta!

 2. Tippek használt autó vásárláshoz: Olvass utána!

Ha tényleg biztosra akarsz menni, akkor az indulás elé iktass be még egy pontot: olvass utána az autónak, nézegesd meg a fórumokat, kérdezz körbe ismerősöket, mik a típushibái, főbb specifikumai, így tudni fogod majd mit kell nézni, és kérdezni!

 

3. Tippek használt autó vásárláshoz: Világosban menj!

Bármennyire is sietős, jó az ajánlat, és szeretnéd minél hamarabb nyélbe ütni az üzletet, akkor is világos órákat válassz a szemlére, semmikképpen ne menj sötétben, még ha az eladó azt ígéri, van jó fény, akkor se, hiszen a mesterséges fényben nem olyan jól láthatóak a dolgok, a leggonoszabb a naplemente, amikor a gyönyörű alkonyi fényekben egész más egy autó csillogása, mint a déli verőfényben.

 

4. Tippek használt autó vásárláshoz: Kérdezősködj!

Ne félj kérdezősködni, puhatolózni, hiszen egy fontos döntés előtt állsz, teljesen normális, ha kíváncsi vagy, szeretnél minél több hasznos információt kideríteni a kiszemelt használt autóról. Kérdezz rá a típus problémákra, ha bármilyen hiba volt a hirdetésben, akkor annak is járj utána, például, ha azt írták a klímát csak fel kell tölteni, kérdezz rá erre, lehet kiderül egy nagyobb hiba is róla. 

 

5. Tippek használt autó vásárláshoz: Vigyél rétegvastagság-mérőt!

Ezt azt hiszem nem kell különösen magyarázni, vigyél és kész, és ne félj használni!

 

6. Tippek használt autó vásárláshoz: Vigyél független szemeket!

Gyakori hiba, hogy egyedül, vagy hozzá nem értő emberekkel érkezünk, mi pedig annyira szerelembe estünk, hogy képtelenek vagyunk nem racionálisan mérlegelni, hiszen az érzelmeink befolyásolnak minket. Nem árt, ha van velünk valaki, aki nem engedi, hogy bemagyarázzuk magunknak, hogy nem is olyan rossz az a motor hang, meg hogy szinte fillérekből lehet új ilyen-olyan alkatrészt venni, a régi kopottak helyett.

 

7. Tippek használt autó vásárláshoz: Vigyél magaddal okmányokat, és mindent, ami kell!

Ha tényleg komolyak a vételi szándékaid, akkor vigyél magaddal okmányokat, tollat, pénzt, és minden olyan fontos dolgot, ami az üzlet megkötéséhez kellhet.

 

8. Tippek használt autó vásárláshoz: Az eladónak is legyen meg mindene!

DE! Az közel sem elég, hogy nálad minden ott van, ez a másik fél részéről is legalább ennyire szükséges. Mi minden kell: forgalmi, törzskönyv (vagy a törzskönyv-passziválást igazoló bejegyzés a forgalmiban), a valódi tulajdonos vagy a számunkra is hitelesen megbízott kereskedő, üzletkötő, aki aláírja a szerződést, optimális esetben műszaki állapotfelmérés igazolása, eredetiség vizsgálatot igazoló dokumentum. Ez a két utóbbi azért nem minden esetben valósulhat meg, mert az eredetvizsga csak 60 napig érvényes, a bizonytalan időn át hirdető eladók pedig nem szeretik bizonytalanra megcsináltatni ezt a 17-20 ezer forintos adminisztratív munkát, ez utólag is pótolható, műszaki vizsgálatot szintén csak akkor szoktak végeztetni, ha a vevő ragaszkodik hozzá, és általában ezt is a vevőre terhelik.

 

+ Tippek használt autó vásárláshoz: A használt autó megvétele után

Az üzlet megkötése után is vannak teendők, amiket minél hamarabb el kell kezdeni intézni, mégpedig az átírást 14 napon belül meg kell ejteni egy kormányablaknál, és a kötelező biztosítást is meg kell kötni, valamint egy alapos szervízre sem árt elvinni az újonnan vett autót! Balesetmentes kilométereket kívánunk! 

      
életmód stílus technológiaLegfrissebb cikkek


Szeretnél egészségesen ragyogó mosolyt? A hétköznapokban is tehetsz érte!
Nem kell mindenáron méregdrága fogászati kezeléseken részt venned, hogy fogaid egészségesek legyenek. Sokat segíthet az is, ha néhány apróságra odafigyelsz rendszeresen a hétköznapokban. Lássuk, mik ezek!   
Ez nem hiányozhat egy férfi otthonából!
Legyen sörcsap, szauna vagy grill sütő, biztos nem fogsz mellé, ha egy kiválló férfi lakásra vágysz! Ezek a kiegészítők tuti nem hiányozhatnak az otthonodból! Nézzük ezeket az otthoni kiegészítőket, ami férfiként nem hiányozhat!
Legyen a fiad is valódi úriember!
Te is szeretnéd, ha a még csöpp kisfiadból valódi úriember válna, szíveket hódítana és soha nem érhetné rossz szó a modorát? Essetek neki most a kiképzésnek, mutatjuk, hogyan!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!