A tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása (uraknak és hölgyeknek)

Főoldal > A tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása (uraknak és hölgyeknek)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása (uraknak és hölgyeknek)


2021/10/27
Máté Balázs, online marketing tanácsadó

Volt egy idő, nem is olyan régen, amikor az eljegyzési gyűrű kiválasztásához elég volt megválaszolni néhány egyszerű kérdést. Smaragd vagy hercegnő csiszolású legyen? Fehérarany vagy sárga? Manapság ez a feladat több kihívást is von magával, és lényegesen több kérdést is felvet. Mai cikkünkben néhány hasznos tanácsot olvashatsz arról, hogy hogyan válaszd ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt párodnak!
 

Engagement Ring

1. Ne dőlj be a trendeknek

Egy eljegyzési gyűrű az örökké tartó szerelem jelképe. Egy időtlen érték, ami tökéletesen illik jövendőbeli párodhoz. Habár könnyű azt hinni, hogy az aktuális trendek közül érdemes választani, sokkal okosabb döntés, ha megnézed, hogy párod általában milyen stílusú ékszereket hord. Az arany vagy az ezüst tetszik neki jobban? A visszafogottabb, vagy a látványosabb darabokat kedveli? Figyeld meg, hogy mit visel szívesen, és ez alapján válassz inkább.

 2. Egy drágakő nem papíron kell, hogy tökéletes legyen

A gyémántguruk szívesen emlegetik a drágakövek legfontosabb jellemzőit (szín, csiszolás, tisztaság, karát), de nem mindig jó ötlet a „hivatalos” besorolások szerint meghoznod döntésedet. Egy gyönyörű eljegyzési gyűrűhöz nem muszáj a legtökéletesebb követ választani. Hallgass inkább megérzésedre. A besorolás lehet egy jókiindulópont, de ne ez legyen az egyetlen, vagy legfontosabb szempont.

 

3. Nem a méret a lényeg

Csak akkor válassz méretes eljegyzési gyűrűt jövendőbelidnek, ha tudod róla, hogy értékelni fogja a kő nagyságát. Ha úgy ismered, hogy a méret a legfontosabb tényező számára, akkor meglehet, hogy érdemes spórolni a színen vagy a tisztaságon, és inkább egy nagyobb követ választani.
 Az utóbbi időben egyre kevesebben választanak kiugróan látványos eljegyzési gyűrűket. Egy gyűrű a viselője személyiségének kiterjesztése kell, hogy legyen, és néha ez kisebb, kevésbé látványos ékszereket jelent.

4. Derítsd ki, hogy honnan származik a kő

Az emberek szeretik ismerni az ékszereik „háttértörténetét”, különösen, ha azok az ékszerek etikusan beszerzett drágakövekből készültek. A lelkiismeretes mesterek csak olyan alapanyagokkal dolgoznak, amelyeket fenntartható módszerekkel termelnek ki, és amelyek származási helye pontosan visszakövethető.
Sokak számára ez is fontos szempont az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor, hiszen egy ilyen ajándék sokkal többet ér, ha egy érdekes történet is jár hozzá.

 

5. A foglalat fontosabb, mint hinnéd

Miután kiválasztottad a tökéletes drágakövet, a következő lépés eldönteni, hogy milyen foglalatba helyezzék azt. Ilyenkor magára a kőre egy festményként érdemes tekinteni, a foglalatra pedig a annak kereteként. Természetesen nem kell, hogy a foglalat háttérbe szoruljon, és bátran megpróbálhatsz valami látványosat választani hozzá, de ne felejtsd el, hogy az egész gyűrűnek tükröznie kell viselője személyiségét – és ez a foglalatra is vonatkozik.
Keress egy olyan tapasztalt szakértőt, oszd meg vele, hogy mi jár a fejedben, és hagyd, hogy segítsen megtalálni a tökéletes foglalatot a gyűrűhöz.

 

6. Ne félj valami tényleg egyedit választani jövendőbelidnek

A millenáris korosztály képviselői általában olyan dolgokat szeretnek vásárolni, amik különlegesnek érződnek számukra, és ez fokozottan igaz az eljegyzési gyűrűkre. Fontos számukra, hogy a gyűrű hangulata passzoljon a személyiségükhöz.
Egyre több nő mond le például a gyémántokról és a hagyományos foglalatokról, hogy valami egyedit és szokatlant válasszanak helyettük. Az emberek időtlen, mégis divatos designokra vágynak – nem olyanokra, amiket már többször láttak mások ujjain. Ilyenkor a mesterek feladata előállni egy olyan gyűrűvel, ami mutatós és időtálló is egyben.
Egyes vőlegények (vagy menyasszonyok) például merész, modern kialakításokra vágynak, és sokan egyedi csiszolású drágakövekkel rendelik meg a gyűrűiket.

 

7. Dolgozz együtt az ékszerésszel

Az egyedi kialakítású gyűrűk sokkal különlegesebbnek érződnek, mint azok, amiket az ember egy polcról választ ki magának. Sokan az antik és a modern közötti vonalat próbálják meg eltalálni.
Ma már nem az a cél, hogy minél nagyobb legyen a gyémánt – a minőség sokak szemében fontosabb, mint a méret. Sokan rögtön el is fordulnak a gyémántoktól, és inkább az alternatív drágakövek közül válogatnak (például amelyek színe megváltozik a különböző fényviszonyok között).

 

8. Ne egyedül menj vásárolni

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása nem egyszerű feladat, ezért jó, ha elkísér valaki, akinek adsz a véleményére. Először is kérj tanácsot nemrégiben eljegyzett barátaidtól, hogy melyik ékszerészt javasolják. Ez után kérj meg valakit, aki jól ismer téged és jövendőbelidet is, és jó stílusérzékkel rendelkezik. Az esetek többségében jövendőbelid tudja, hogy mire vágyik, és jó eséllyel el is árulta ezt egy közeli barátjának.

 

9. Ne ragadj le egy gyűrűnél

Habár jövendőbelid mellett hajlandó vagy elköteleződni, ezt a hozzáállást ne feltétlenül applikáld az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor. Más szóval, ne írj alá semmilyen szerződést, ami véglegesíti a választásodat. Ez azért fontos, mert ha párodnak mégsem tetszik annyira a gyűrű, akkor jó, ha ki tudjátok cserélni azt valami másra.

 

10. Sosem az ár a lényeg

A nagy gazdasági világválság idején a De Beers reklámfelelősei egy kampányukban arra szólították fel a férfiakat, hogy ha „felelősségteljesnek” szeretnék mutatni magukat, akkor egy hónapnyi bérüket kell félretenniük egy eljegyzési gyűrűre. Az 1980-as évekre az az összeg már kéthavi fizetésnél járt, ma pedig az az általános javaslat, hogy egy egész negyedévnyi fizetést kell félretenni az eljegyzési gyűrűre.
Mindez azonban csak reklámszöveg. Valójában sehol sincs előírva az, hogy pontosan mi alapján kell meghatározni egy eljegyzési gyűrűre kifizetett összeget. Sokan kifejezetten a kisebb, kevésbé feltűnő, olcsóbb drágaköveket kedvelik jobban, mint a nagy, csillogó gyémántokat (vagy egyáltalán nem is gyémántra vágynak). Ne azt figyeld tehát, hogy a lehető legdrágább gyűrűt vedd meg az erre szánt összegből, hanem hogy olyat válassz, ami tökéletesen passzolna szíved választottjához!
 
család elegancia életmód trend ünnepLegfrissebb cikkek


Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra
Az utóbbi időben megnőtt az ékszereket viselő férfiak száma, legyen szó Harry Stylesról és egyetlen gyöngyfülbevalójáról (és Gucci gyűrűvel díszített ujjairól) a MET Gálán, Paul Mescal ikonikus láncáról a Hétköznapi emberek (Normal People) sorozatban, vagy Shawn Mendesről, aki mindenhol megmutatja a férfiaknak, hogy itt az ideje, hogy férfi karkötőt vásároljanak.
5 étel, amit minden férfi el tud készíteni a párjának
Az ételkészítés az egyik legőszintébb módja annak, hogy kifejezzük gondoskodásunkat szeretteink felé. Nem számít, hogy férfi vagy nő áll a tűzhely mögött, a lényeg az ötletesség és a szívvel-lélekkel történő főzés. Íme öt étel, amit minden férfi könnyedén el tud készíteni a párjának, legyen szó egy meghitt vacsoráról, egy lusta hétvégi reggeliről, vagy csak egy egyszerű, de finom meglepetésről.
Ez a legvonzóbb dolog a férfiakban a nők szerint
Az örök kérdés, amely generációkon át foglalkoztatja az embereket: mi teszi a férfiakat vonzóvá a nők számára? A vonzalom természetesen szubjektív, és ami az egyik nő számára ellenállhatatlannak tűnik, az lehet, hogy egy másik számára nem jelent ugyanazt. Azonban számos kutatás és felmérés igyekszik megvilágítani ezt a komplex kérdést, összegyűjtve a leggyakoribb tulajdonságokat és jellemzőket, amelyek vonzóvá tesznek egy férfit a nők szemében.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!