Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra

Főoldal > Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra


2024/01/19
Fizetett megjelenés

Az utóbbi időben megnőtt az ékszereket viselő férfiak száma, legyen szó Harry Stylesról és egyetlen gyöngyfülbevalójáról (és Gucci gyűrűvel díszített ujjairól) a MET Gálán, Paul Mescal ikonikus láncáról a Hétköznapi emberek (Normal People) sorozatban, vagy Shawn Mendesről, aki mindenhol megmutatja a férfiaknak, hogy itt az ideje, hogy férfi karkötőt vásároljanak.

Férfi karkötő

Szempontok férfi karkötő vásárlásakor

 

A legfontosabb dolog, amit át kell gondolni, mialatt a webáruházakban böngészünk, az a fém színe. Olyan férfi karkötőre lesz szükség, amely kiegészíti óránkat, legyen az akár ezüst, akár arany, akár az egyre csábítóbb összeállítás, amely a bőrkarkötőt díszíti. A divattanácsadók ugyanazt tanácsolják, mint egy bőrdzseki vagy egy csizma vásárlásakor: „olyat szerezzünk be, amelyik kiállja az idő próbáját”.Általánosságban elmondható, hogy az arany megfelel a meleg tónusú bőrön, míg a hideg bőrárnyalat jobban néz ki az ezüsttel. Ha kétségeink vannak afelől, hogy melyik táborba tartozunk, akkor érdemes megnézi a karunk oldalán lévő ereket. Ha kékek, a bőr hűvös; ha zöldek, akkor melegbőrűek vagyunk.

 

A férfi karkötő anyaga is lényeges

Bár egy minimális mandzsetta vitathatatlanul a legegyszerűbb belépő a férfi ékszerek világába, a csuklókiegészítők nem korlátozódnak kizárólag a fémekre. Valójában a férfi karkötők mindenféle anyagban kaphatók: a bőrtől és a kötélfonattól a gyöngyös változatokig igen széles a paletta.

Az anyagok lazább jellegéből adódóan, hacsak nem olyan helyen dolgozunk, ahol minden nap muszáj átöltözni, a barna bőr-, gyöngy- és kötélkarkötőket érdemes hétvégén vagy különleges alkalomkor viselni.

A méret is meghatározó tényező lehet: a férfi karkötő se túl szoros, se túl bő ne legyen, hanem pontosan illeszkedjen csuklónkhoz. Az egyszerűség és a letisztult design szintén kulcsfontosságú – válasszunk olyan karkötőt, amely kiemeli stílusunkat, de mégsem feltűnő.

 

A férfi karkötők típusai

Arany férfi karkötők

Az összes aranykarkötő közül a legikonikusabb a Cartier szerelmi karperece. A Facebook előtt olyan híres párok kapcsolati státusza, mint Elizabeth Taylor és Richard Burton, Ali MacGraw és Steve McQueen. Nekik tulajdonítható, hogy megváltozott az ékszerviseletünk. Ennek megfelelően egy sárgaréz vagy sárgaarany férfi karkötő, amelyet önmagában az órájával ellentétes csuklóján hord, jól fog kinézni.

 

Ezüst karkötők

Korántsem olcsó helyettesítője az aranynak, de az ezüstnek megvan az az előnye, hogy a legkevésbé feltűnő az összes fém közül, és ezért durvább stílusokba formázható anélkül, hogy csúnyán nézne ki. Próbáljuk meg rétegezni néhány gyöngyös vagy fonott karkötővel, hogy laza csavart kapjunk, amely még egyedi is.

bőr férfi karkötők, kötél- vagy zsinórstílusok hétköznapi rokona sokoldalúbb, mint amilyennek elsőre tűnik. Tegyünk egy próbát a sima változattal, amely könnyedén elfér a csuklón.

 

Lánc férfi karkötők

A ’80-as évek divatjának erősödésével (lásd még: tréningruhák, könnyű mosású farmer és laza szabás), csak idő kérdése volt, hogy a láncok ismét népszerűek legyenek. Szó szerint. A Call Me By Your Name sztárjáról, Timothée Chalametről köztudott, hogy vaskos arany lánckarkötőt visel. Ez egy jól működő megjelenés. A stílustanácsadók szerint érdemes ezeket egy öltönnyel párosítani.

 

Bőrkarkötők

Már nem a tengeri sós hajú szörfösök kifejezésmódja. A bőr férfi karkötő az elmúlt években megújult. Az olyan márkák, mint a Tom Ford, a Versace és a Saint Laurent mind elegáns átalakításokat kínálnak. Az elegáns fekete bőrkarkötő a legsokoldalúbb ékszer, hordhatóság szempontjából pedig arany és ezüstszínekkel rendelkezik.

A fentiek alapján azt mondhatjuk, hogy mindegyik egyedi darab egy történetet mesél el a viselőjéről. Az egyedi férfi karkötők, amellett, hogy divatos kiegészítők, olyan különleges részletek, amelyek emlékezetessé teszik megjelenésünket. Fejezzük ki magunkat minőségi és személyre szabott férfi karkötővel, amely minden alkalmat emlékezetessé tesz.Legfrissebb cikkek


Karakter és kifinomultság: egyedi férfi karkötők minden alkalomra
Az utóbbi időben megnőtt az ékszereket viselő férfiak száma, legyen szó Harry Stylesról és egyetlen gyöngyfülbevalójáról (és Gucci gyűrűvel díszített ujjairól) a MET Gálán, Paul Mescal ikonikus láncáról a Hétköznapi emberek (Normal People) sorozatban, vagy Shawn Mendesről, aki mindenhol megmutatja a férfiaknak, hogy itt az ideje, hogy férfi karkötőt vásároljanak.
Nagyszerű társ a futásban: a hatékony futócipők
A speciális futócipők számos előnyt nyújthatnak a futók számára, és közben javíthatják a futás élményét. Segítenek megtámasztani és kipárnázni a lábat. Sok közülük úgy van kialakítva, hogy segítsenek megvédeni a testet a sérülésektől. Tapasztalattól függetlenül bármelyik futónak érdemes megfontolni egy pár ilyen lábbeli beszerzését az edzési rutinjához.
5+1 dolog, amit csak a lányos apukák értenek meg
Lányos apukának lenni különleges élmény. A lányaik iránt érzett szeretet, az őket körülvevő védelmező ösztön és az állandóan változó szülői kihívások mind mindennapi részei ennek a szerepnek. Az alábbiakban bemutatunk 5+1 olyan dolgot, amelyet talán csak a lányos apukák érthetnek meg igazán.
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek. Mindent megtudhatsz oldalunkon, ami ahhoz kell, hogy Te is Gentleman módjára élhesd az életedet.

Klasszikus úriemberek

Érdekel a klasszikus úriember stílus? Te is igazi gentleman szeretnél lenni? Utazzon vissza az időben és ismerd meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa az elmúlt évtizedekbe. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek. 

Modern úriemberek

Tekints bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerd meg, hogyan hatnak a kütyük a modern úriemberek életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhatsz mindent, ami a férfi léthez, a gentleman életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány. Minden, ami férfias egy helyen.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!