Tévés vetélkedők a múltból

Főoldal > A 2000-es évek utánozhatatlan tévés vetélkedői

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 2000-es évek utánozhatatlan tévés vetélkedői


2020/11/12
B. Á.

Mi ezeken a televíziós játékokon nőttünk fel, és biztos vagyok abban, hogy soha nem fogjuk elfelejteni egyiket sem! Mindet imádtam, nem tudnék egyet választani közülük…Neked melyik volt a kedvenced?

Régi tévés vetélkedők

A 2000-es évek vetélkedői – Játék határok nélkül

A legnagyobb kedvencem, más kiskoromban is képes volt odaszögezni a televízió képernyője elé! Magyarországon 1993 és 1999 között futott a játék, ami színesebbnél színesebb, összetett feladatokat állított a résztvevő országok csapatai elé. Összehangolt csapatmunka, tervezés, józan gondolkodás, ez volt szüksége a sikerhez. A legjobb az volt benne, hogy mindig lehetett szurkolni magyar csapatnak! A műsorvezető Gundel Takács Gábor volt, a háziasszonya pedig Geszler Dorottya. 

 A 2000-es évek vetélkedői – Szerencsekerék

Ez volt az egyik első vetélkedő, ami nem saját fejlesztésű volt, 1993-ban a magyar televízió vásárolta meg a licencjogát, ami 1997-ben került át a TV2-höz. Ez volt az a műsor is, ahol megismerhette ország-világ Klausmann Viktort, illetve Prokopp Dórát, aki betűforgatóként tevékenykedett. Én sose fogom elfelejteni a megnyerhető ajándékokhoz tartozó reklámszövegeket sem! 

 

A 2000-es évek vetélkedői – Mindent vagy semmit

Ismét egy Vágó István által fémjelzett klasszikus, ami 1997-ben jelent meg a TV2-n. A játéknak elég nagy tétje volt, ugyanis a fődíj egy autó volt, de a műsor más miatt is emlékezetes marad. Nagyjából ez volt az első vetélkedő, ahol megjelent a műsorvezető segédje, aki mindig a szép nő szerepet kapta. A Mindent vagy semmit című közönség kedvenc műsorban 800 adáson keresztül alakította ezt az alakot Brunner Márta. 

 

A 2000-es évek vetélkedői – Kapcsoltam

Szerintem az egyik legismertebb televíziós betelefonálós játék volt. Rózsa György vezetésével jelent meg a képernyőn, és biztos állíthatom, hogy a mai nap sem tudnak jobb műsort készíteni ebben a kategóriában. Az volt a jó benne, hogy a feladványokon volt a hangsúly, nem úgy mint ma…Rózsa György pedig szenzációsan látta el a feladatát, sokszor maradt csöndben, mi pedig izgulva vártunk arra, hogy a vonal másik végén található ember megtalálja a helyes választ. A Kapcsoltam egyébként Vitray Tamással indult útjára, még 1980-ban, de az első adások után Rózsa György ült a helyére, aki kilenc éven keresztül vezette a műsort. 

 

A 2000-es évek vetélkedői – Kérdezz, felelek!

Vágó István mellett volt egy másik nagy személyiség is, ő pedig Egri János volt. A Kérdezz, felelek volt az utolsó műsor, amiben láthattuk. Érdekesség, hogy az általa vezetett műsorok mindegyike, így a Kérdezz, felelek is Egri János személyes fejlesztései voltak, nem megvásárolt licenc alapján készültek, mint a legtöbb vetélkedő. A Kérdezz, felelek a tudásról szólt, de azért itt is volt egy szép nő, akit Gál Noéminak hívtak! Ismerős a név, ugye? Nem véletlen, ő az, aki közli a meteorológiai híreket!  

Fotó: Fortepan adományozó RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ ÚJSÁG - FOTO
életmódLegfrissebb cikkek


Gond van a férfiasságoddal? – Irány az urológus
Félsz az urológustól? Megértem. Elbeszélgettünk Merth Gábor urológussal, miért is kell legyőznöd ezt a félelmet, mi történik nála a fériakkal…  
A sikeres üzleti vacsorák etikettje
Ha nem tudod, hogyan kell viselkedni egy üzleti vacsorán, melyek az alapvető és legfontosabb követelmények, mi az etikett, akkor ez a cikk neked szól. 
Azt hitted, a HPV nők nemi betegsége, a férfiakat nem veszélyezteti!? Tényleg azt hitted? De ééédiiii.... Tévedtél!
Soha nem gondoltad volna, hogy veszélyben lehetsz, sőt torokrákot kaphatsz, egy kapcsolatból, ugye? Pedig a HPV a férfiaknál is rákot okoz, Te is veszélyben lehetsz!
Urak.hu férfi magazin

Online úriember magazin. Online férfi magazin. Klasszikus úriemberek. Modern úriemberek.

Klasszikus úriemberek

Utazzon vissza és ismerje meg milyen lehetett a klasszikus úriemberek életstílusa. A hagyományos gentleman fogalma eltűnőben van a modern XXI. századi világ felgyorsulásával. Cikkeinkben a régi értékek is előtérbe kerülnek.

Modern úriemberek

Tekintsen bele a modern úriemberek mindennapjaiba. A technológia ma már minden férfi életében jelentős szerepet játszik. Ismerje meg, hogyan hatnak a kütyük a férfi életérzésre. Cikkeinkben a modern technológia is helyet kap.

Minden, ami férfias

Úriember magazinunkban megtalálhat mindent, ami a férfi léthez, életérzéshez kapcsolódik. Ajánlott úriember témáink, de nem csak férfiaknak: család, egészség, életmód, sport, stílus, szórakozás, technológia és tudomány.

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szállodalátogatás, turisztikai látnivalók, gasztronómia. Fedezd fel velünk hazánk rejtett kincsit!